Hava Durumu

Samanlı bağlantı yolunun kapatılmasına tepki

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı üstlenilen Samanlı bağlantı yolunun imar planı mahkeme tarafından iptal edilmesine Yıldırım Kent Konseyi tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2012 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2012 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Samanlı bağlantı yolunun kapatılmasına tepki

Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Arif Çelenk üyeler ile birlikte açıklamalarda bulundu. Bursa'ya nefes aldıran çevre yolundan günde yaklaşık 35 bin aracın geçtiğini ifade eden Çelenk, "Bu durumu vatandaşlar iyi bilir. Yıldırım'ın nüfusu 700 bine dayandı. Yıldırım'ın çevre yolu 'Samanlı bağlantı yolu' ile bağlanmalıdır. 700 bin Yıldırımlı vatandaşın tek bağlantı yolu burasıdır. Büyüyen Yıldırım bağlantısını yeni Yalova Yolu üzerinden kuracak ya da Kestel üzerinden kuracak. Bursa ve Yıldırım açısından büyük sıkıntıdır. Alternatif çözüm üretemeyenler engel olmaya çalışmasınlar. Yol açmak büyük hizmettir. Yol kent hayatını kolaylaştıran acil hizmettir. Bu yolun acilen tamamlanmasını istiyoruz" dedi.

TCK 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı üstlenilen ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 2010 yılında Samanlı bağlantı yoluna ait imar planı değişikliklerine İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi olarak itiraz etmişti. İtirazlar reddedilince konuyu mahkemeye taşıyan odaların girişimleriyle 3. İdare Mahkemesi, planın iptal edilemesine karar verdi. Bilir kişi raporunda yer alan tespitlerde planlama esaslarının kamu yararı ve şehircilik ilkelerine uygun olmadığı belirtilmişti.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.