Hava Durumu

Samet Aybaba: Bu yolun sonu şampiyonluk!

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba gelecek hedefiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aybaba, "Kesinlikle şampiyonluk var bu yolun sonunda. Bu iş istikrar ister, bu iş yürek ister. Hiçbir zaman yılmayacaksınız. Biz de yılmıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 07:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 07:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Samet Aybaba: Bu yolun sonu şampiyonluk!

BÜTÇEYİ AŞAĞIYA ÇEKTİK

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba TRT Spor'da katıldığı programda ligin ilkyarısında takımının sergilediği performansı değerlendirdi. Göreve geldiği süreçten günümüze kadar olan bölümü irdeleyen Aybaba, "Biz Bursa'ya yakışır bir futbol ortaya koymak istedik. Bir değişim yapma amacıyla yola çıktık. Son iki sezonu kötü geçen bir kulüp vardı ortada. Biz böyle bir takıma talip olduk. Değişim programı yaptık. Yeni bir takım oluşturduk. Altyapıdan 13 oyuncu aldık. Ligi bilen Aytaç, Badji gibi oyuncuları aramıza kattık. 27 milyon Euro'luk bütçeyi 13 milyon Euro'ya düşürdük. 6 milyon Euro gibi oyuncu satışından gelir elde ettik." dedi.

SADECE SİVASSPOR MAÇI

Futbolcularının performansını da mercek altına alan Samet Aybaba, "Oyuncularımız Sivasspor maçı hariç her maçta bu şehre yakışır bir performans ortaya koydular. Keşke berabere kaldığımız maçların 5-6 tanesini kazansaydık şu an ilk 3 sırada olurduk. İkinci yarıda daha iyisini yapmaya çalışacağız. Şimdi küçük eksikleri gidermek istiyoruz. Ofans hattına transfer yapmak istiyoruz. Bir iki transfer hedefimiz var. Ama transferde futbolun sıkıntılarına takılabiliriz. Biz elimizden geleni yapacağız. Kesinlikle şampiyonluk var bu yolun sonunda. Bu iş istikrar ister, bu iş yürek ister. Hiçbir zaman yılmayacaksınız. Biz de yılmadan yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Futbolcuları baleye mi gönderelim?

"VAR'la belki adalet geldi ama tam geldi mi? Yüzde 60 geldi. Ama yüzde 10 gelmesi lazım. Aynı pozisyonda iki farklı karar oluyorsa olmaz. Biz bu VAR'dan etkilenen birinci takımız. Biz adalet istiyoruz. VAR hakemleri ile orta hakemin karar verememesinden bu sonuç ortaya çıkıyor. VAR'dan kaybettiğimiz en az 7 puan olduğunu söyleyebilirim. Bunu eski hakemler de söylüyor. Lato Malatyaspor maçında çok güzel bir gol attı. Ben hakem olsam o güzel golün hatırına o golü veririm. Lato o pozisyonda rakibine dokunmuş ne yapalım biz oyuncumuzu baleye mi gönderelim. Futbol temas oyunudur. Hakem önce golü verdi, sonra VAR'a gitti iptal etti. VAR'a rağmen haksızlık olmaması lazım. Dünyanın en kötü şeyi haksızlıktır."

Belki de yapamayacağız

"Takımın ivmesini daha yukarı taşıyacak oyuncu almak istiyoruz. Yerli ya da yabancı olabilir. Yerli oyuncu almak zor. İki yerli alabiliriz diyoruz, sorunlar ortaya çıkıyor. Sonra yabancıya yöneliyoruz. Belki de hiç alamayacağız. Tek sorumuz ilerisi. Birkaç transfer düşünüyoruz. Transfer gelecek, oynayacak diye bir şey olmaz. Adil ve adaletli olacaksınız. O adaleti kuramazsanız olmaz. Eğer iyiyse 17 yaşındaki de oynar 34 yaşındaki de. Bu denge önemli."

Aman başkan duymasın

"Sakho ikinci yarı bizimle birlikte olacak. Shehu'da bir rahatsızlık var ama onlar aramıza katılacak. Onları ikinci yarı transferimiz olarak görüyoruz. Aman başkan duymasın yoksa transfer yapmaz."

Yaş ortalamamız 22,7

"Kamp kadrosunu oluşturduk. Oyuncu kadromuz 22,7 yaş ortalamasına sahip. 31 oyuncu ile kampa gideceğiz. Avrupa'nın en genç takımlarından biriyiz."

Bizim için sıkıntı olmaz

"Ozan Tufan gibi oyunculara her zaman değer veririz. Ozan olur, bizim için sıkıntı olmaz."

Biraz sinirlerini yatıştırsın

"Fatih Terim'in daha az ceza almasını isterim. Futbol adamları dışarıda kalmasın. Fatih hoca Türkiye'nin en önemli teknik direktörlerinden biri. O da biraz sinirlerini yatıştırmalı."

Robinho örnek futbolcu

Gençlerin çok eksiği var. Kültür anlamında eksikleri var. Yabancı dil öğrenmeleri lazım. Yabancı dil sınıfı yaptırıyoruz. Futbol içinde de eksikleri çok. Örnek alacak oyuncu tipleri de çok önemli. Bu iş çok büyük bir mücadele. Sİvasspor'da Robinho'yu aldık. Galatasaray maçında 80 dakika kenarda ısındı. Maçı kazandık. Soyunma odasında en çok o sevindi. Çünkü yıldız oyuncu ve karakterli. Bu tarz oyuncular gençlere örnek olur."

Önce ben keyif alacağım

"Biz futbol takımıyız. Önce ben keyif alacağım. Çıkıp oynayacağız. Ben keyif almadan tribündeki izleyici nasıl futboldan keyif alacak. Ben çok çalışıyorum. Başka türlü olmaz.Altyapı hazırlanmadan şampiyon olmak kolay değil. Serdar Aziz, Volkan Şen, Sercan Yıldırım benim dönemimde A Takım'a çıktı. Ertuğrul Hoca bunlarla birlikte şampiyonluğa ulaştı. Biz bir aile ortamı kuruyoruz. Onlarla birlikte yaşıyoruz. Oyuncularımı kendi evlatlarım gibi görüyorum. Bu yıl belki iyi bir sonuç alamadık ama birkaç yıl içinde bu takım çok başarılı bir noktaya gelecek."

Beşiktaş'ın kadrosu kaliteli

"Beşiktaş'ın kadrosu çok kaliteli. Ondan sonra Trabzon'un kadrosu geliyor. Beşiktaş'ın kadrosu bence ligdeki diğer takımlarla göre daha iyi. Bu kadroyu yok sayamazsınız. Çok aşağıya gidemezsiniz. Bu kadro sizi bir yerde tutar. Eğer zirvede olmazsanız taraftar sizi eleştirir."

Yapılanmanın teknik adamı Lucescu değil

"Milli Takımın başında Lucescu var. Yeniden yapılandırmanın teknik direktörü Lucescu değil. Eğer UEFA Kupası'na almak istiyorsanız teknik direktörünüz Lucescu olmalı. Milli takımın yeni yapılanma sürecinde benimle bir görüşen kimse olmadı. Teknik adam olarak bizden ne fikir alan oldu ne de oyuncu seçiminde de arayan oldu. Biz sadece Tayfur Havutçu'yu arayıp 'Şöyle bir oyuncu var' diye tavsiyede bulunuyoruz o kadar."

Yönetimlerde biz de olalım

"Kulüp yönetimlerinde birkaç teknik arkadaşımız olmalı. Kulüplerde futbolu yöneten futbol adamı yok. İşadamları futbol hakkında karar veriyor. Federasyon yönetimlerinde de eski futbolcular olmalı. İşadamları da futbolun işinde olsun. Onlar için ekonomi kısmını yönetsin. Futbolun içinden gelenler de futbolu yönetsin. İşadamı nasıl transfer yapacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.