Hava Durumu

Şamil Cinaz'dan çarpıcı açıklamalar

Bursaspor'un başarılı orta saha futbolcusu Şamil Cinaz, yeşil-beyazlı forma altında kupalar kazanmak istediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2014 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2014 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şamil Cinaz'dan çarpıcı açıklamalar

Bursaspor'un küçüklüğünden beri kendisinde özel bir yeri olduğunu ifade eden Cinaz, "Tatillerde ailemle birlikte Almanya'dan devamlı Bursa'ya gelip giderdik. Amcamlar, kuzenlerim hepsi buradalar. Hatta yaz döneminde kendimi formda tutmak için Özlüce'de hep koşardım. O yüzden buraların bataklık dönemini bilirim. Şimdi gelişmiş halini görüyorum. O sebeple Bursaspor'dan teklif gelince benim için diğer görüştüğüm kulüpler auta çıktı" dedi.

"BURSASPOR HER ZAMAN KUPAYA YAKIN BİR KULÜP"

Bursaspor'un şampiyonluk yaşadığını ve yine yaşayabileceğini vurgulayan tecrübeli futbolcu, “Bursaspor her zaman kupaya yakın bir kulüp. Ben de bu forma altında kupalar kazanmak istiyorum. Geriye bakarsanız sezona başladık, hedefimiz Avrupa’da ilerlemekti. Biz maalesef bu hedefe ulaşamadık. Sezon başlamadan önce teknik direktör değişikliği oldu. Bu sürelerden az puan kaybı ile çıkmaya çalıştık. Maalesef bazı maçlarda istediğimiz sonuçları alamadık. Ama form grafiğimize baktığınız zaman devamlı yükselen bir performans olduğunu düşünüyorum. Bunu böyle devam ettirerek, özellikle ikinci yarı istediğimiz yere geleceğiz” şeklinde konuştu.

"BASİT OYNAMAYI TERCİH EDİYORUM"

Basit oynamayı tercih ettiği söyleyen Cinaz, şunları söyledi: "Çünkü gerçekten o kilit pozisyonda riskli oynamaya başlarsanız, hata yaparsanız rakip direk kaleye gider. Evet, basit oynamayı tercih ediyorum ama futbolu ne kadar basit oynarsanız o kadar da efektif olduğunu düşünüyorum. Barcelona’ya bakarsanız, herkes basit oynuyor. Bizim maalesef Türkiye’de şöyle bir algı var. Topu alacaksın, iki kişi eksilteceksin, ortayı yapacaksın, hatta golü de sen atacaksın. Bakış açısı bu yönde. Ben ilk etapta bana verilen taktik görevi yerine getirmeye çalışıyorum. Bu da hocamızın verdiği bir taktik. O bana ne derse ben sahada onu uygulamak zorundayım."

"GOL POZİSYONLARINDA DAHA ETKİLİ OLMALIYIM"

Cinaz, bazı eksikliklerinin olduğuna değinerek, "Tabi eksikliklerim var. Olmasaydı Barcelona'da oynardım. Hep espri yaptığımı söylerler. Açıkçası gol pozisyonlarında daha etkili olmalıyım. Artılarımı ise başkaları değerlendirmeli. Ben kendimi övmeyi sevmem" diye konuştu.

"İÇ SAHADA ZOR RAKİPLER İLE KARŞILAŞTIK"

İç sahada zor rakipler ile karşılaştıklarını vurgulayan Şamil Cinaz, şöyle devam etti:
"Mesela Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Kasımpaşa. Bu 4'ü üst gruptaki takımlar. Bu takımlardan ikisiyle berabere kaldık, ikisini kaybettik. Bir de bu takımlarla oynarken sağlam bir dönemde değildik. Kısacası kötü yakalandık. Ancak başta da söylediğim gibi, takımımızda taşlar gittikçe daha çok oturuyor. Önümüzdeki haftalarda, bilhassa ikinci yarıda tekrar Bursaspor'u yakışan şekilde hak ettiği yere getireceğiz."

"35 YAŞINA KADAR BURSASPOR'DA OYNAMAK İSTİYORUM"

Cinaz, 35 yaşına kadar Bursaspor’da oynamak istediğini belirterek, "Henüz 27 yaşındayım. Ardından da alt yapıda çalışmayı arzu ediyorum. Taraftarımız bizi desteklemeye devam etsin. Onları evimizdeki sonuçlarla biraz üzdük. Ama onların verdiği desteği, gösterdiği ilgiyi ve beklentilerini boşa çıkarmayarak sezon sonunda Bursaspor'u layık olduğu yere getireceğiz. Kişisel olarak ise, ben mütevazı bir insanım, fazla şovmenliği, ön planda olmayı seven birisi değilim. Ben Türkiye'yi anladım. Zaman aldı ama anladım. Fakat karakterimi değiştiremem. Kendimi övmeyi sevmiyorum. Taraftarımız antrenmanı ziyaret edip bana çiçek getirmişti. Onların ilgisini desteğini görmek çok güzeldi. Bir futbolcu için moral veren şeyler bunlar. Ben bunların değerini biliyorum. Dışarı belli etmiyorum belki. Ama o insanların bana gösterdiği ilgiyi, verdiği değerin karşılığını ben de onlara Bursaspor’a en iyi şekilde, canı gönülden hizmet ederek vermek istiyorum" diye konuştu.

"GÜZEL SÖZLER TARAFTARI TATMİN ETMEZ"

Güzel sözlerin taraftarı tatmin etmeyeceğini ifade eden Cinaz, "Onların istediği Bursaspor'un başarısı. Bursaspor başarılı oldu mu, biz de, onlar da, siz de, hep birlikte mutluyuz. Onlar için maddi bir şey değil Bursaspor sevgisi, manen bağlılar. O yüzden benim profesyonellik anlayışım da bu. Bu insanların sana gösterdiği saygıyı, ilgiyi, desteği futbolunla, mücadelenle geri vereceksin. Bu formanın ağırlığını biliyorum ve hakkını vermek için elimden geleni yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.