Hava Durumu

Şampiyon kulüplerin Divan Başkanları'ndan dayanışma

Süper Lig'te şampiyon olmuş 6 kulübün Divan Başkanları ve temsilcileri bir araya geldi. Geçmiş yıllarda yapılan ancak 1.5 yıldır Pandemi salgını yasakları nedeniyle yapılamayan geleneksel hale gelmiş olan şampiyon 6 takımın Divan Başkanları toplantısı Fenerbahçe Kulübünün daveti üzerine gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2021 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2021 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şampiyon kulüplerin Divan Başkanları'ndan dayanışma

Fenerbahçe Kulübü Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün daveti üzerine Fenerbahçe Kulübü Kalamış tesislerinde bir araya gelen Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Bursaspor ve Başakşehir Kulübünün Divan Yönetim Kurullarının Başkanları Türk futbolunun içinde bulunduğu sıkıntılar ve çözüm yolları konularında görüş alış verişinde bulundu.

Yemekli toplantının bir bölümüne katılan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç Türkiye'nin güzide kulüpleri olan şampiyon 6 Kulübün Divan Kurulu Başkanlarının ve temsilcilerinin bir araya gelerek Türk futbolunun sorunlarını masaya yatırmalarının ve bu sorunlara çare aramalarının son derece yararlı olacağını ve bu toplantılardan çıkarılacak sonuçların öncelikle Futbol Federasyonuna bir rapor halinde iletilmesini istedi.

Ev sahibi Fenerbahçe Kulübü adına Divan Yönetim Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün, Galatasaray Kulübü Divan Başkanı Aykut Alp Derkan'ın , Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik YamanTürk'ün Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen'in , Başakşehir Kulübü adına As Başkan Mesut Alan'ın katıldığı toplantıya Bursaspor'u Divan Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Sakder ile Yönetim Kurulu üyeleri Levent Batur ve Yücel Akgün temsil etti.

Toplantıda bir konuşma yapan Bursaspor Divan Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Sakder Türk futbolunun içinde bulunduğu sorunları dile getirerek yıllardır peşinde oldukları ''Bursaspor Lisesi'' projesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıllarda bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladıklarını kaydeden Galip Sakder ''Kulüplerimiz içinde bulunduğu kaostan ve mali sıkıntıdan ancak alt yapılarına verecekleri önemle kurtulabileceklerdir. Bursaspor Vakfı Başkanı olduğum yıllardan beri çaba gösterdiğimiz ''Bursaspor Lisesi'' ni gerçekleştirdiğimiz taktirde Bursaspor'un önü açılacak ve hayallerimiz gerçek olacaktır ''şeklinde görüşlerini bildirdi.

Bursaspor Divan Yönetim Kurulu Başkanı Gaip Sakder'in bu önerisi toplantıya katılan 6 şampiyon Kulübün Divan Başkanları tarafından çok olumlu bulunarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı yetkilileri ile konunun görüşülmesinin yararlı olacağı görüşü benimsendi.

Bu arada Bursaspor Divan Yönetim Kurulu Başkanı Galip Sakder'in daveti üzerine 6 Kulübün Divan Yönetim Kurulu Başkanları ve temsilcilerinin önümüzdeki aylarda Bursa'da bir araya gelmeleri kararlaştırıldı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.