Hava Durumu

Şampiyon öğrenci başarısının sırrını açıkladı

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF3 puanıyla Bursa 1.'si ve Türkiye 5.'si olan Can Bakışkan, sistemli ve programlı çalışma sayesinde dereceye girdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2012 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2012 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şampiyon öğrenci başarısının sırrını açıkladı

Can Barışkan, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ı makamında ziyaret etti. Ahmet Erdem Anadolu Lisesi olarak ismi değiştirilen Nilüfer Milli Piyango Anadolu Lisesi öğrencisi Can Bakışkan, MF3 puanıyla Bursa 1.'si ve Türkiye 5.'si oldu. 170 sorudan 168'ine doğru cevap vererek 557,8 puan alan Bakışkan, öğrenimine tıp ya da elektronik mühendisliği alanında devam etmek istediğini söyledi. Evin 3 odasını işgal ettiğini ve yorucu bir çalışma yılı geçirdiğini anlatan Can Bakışkan, "İnterneti oldukça verimli kullandığını okul öğretmenlerinin, ailesinin ve birlikte ders çalıştığı arkadaşlarının başarısında büyük katkıları var. Ezber yöntemini hiç kullanmadım. Sınava girecek öğrencilerin mutlaka sorumlu oldukları konuları anlamaları gerek. Bu şekilde ders çalışıldığı zaman sınavda mutlaka başarılı olunur. Derece bekliyordum. Sonuç sürpriz olmadı" dedi.

Bu konum ile Anadolu liselerinin ön plana çıktığını belirten Gülsar, "Okulun başarısı ön plana çıkıyor. Kendi başarında çok önemli. Okulların başarısını SBS puan türünde ne kadar bıraktığı önemli. Bütün öğretmenleri kutluyorum. Bu başarıda onların payı büyük. Başarı ekip işidir" dedi.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.