Hava Durumu

Şampiyonlar Ligi şampiyonu belli oldu!

Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih, Paris Saint Germain'i 1-0 yenerek kupayı 6. kez müzesine götürdü. Paris Saint Germain, tarihinde ilk kez çıktığı finalden boynu bükük ayrılırken, Bayern Münih tecrübesiyle galip gelmeyi başardı. Bayern Münih ayrıca, şimdiye kadar hiçbir takımın Şampiyonlar Ligi'nde gerçekleştiremediği bir başarıya da ulaşmış oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2020 23:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2020 23:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şampiyonlar Ligi şampiyonu belli oldu!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona Bayern Münih ulaştı. Paris Saint Germain ile finalde karşılaşan Alman ekibi, rakibini Coman'ın tek golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi kupasını 6. kez müzesine götürürken, oynadığı 11 maçı da kazanarak şampiyonluğa ulaşan ilk takım olarak tarihe geçti.

Karşılaşman pozisyon açısından kısır başladı. Bayern Münih'in tam saha presi karşısında savunmadan pasla çıkmakta zorlanan PSG, uzun süre rakip yarı alana geçemedi. Bayern Münih ise, presle kazandığı toplarda pozisyon üretmeyi başaramadı.

İlk 15 dakika bu şekilde geçilirken, uzun toplara dönen PSG, ilk ciddi pozisyonları bulan taraf oldu. Mbappe, Neymar ve Di Maria ile yakaladığı net fırsatlarda golü bulamayan PSG karşısında oyunda dengeyi kuran Bayern Münih de tehlikeli fırsatlar yakalamaya başladı.

Maçta 20'inci dakikadan sonra tempo inanılmaz arttı. İki takım da karşılıklı geliştirdikleri önemli ataklarda golle burun buruna geldi. Ancak hem PSG hem de Bayern Münih futbolcuları, son vuruşlarda etkisiz kalınca ilk yarı golsüz sona erdi.

Maçın ikinci yarısı da temposuz başladı. İki takımın da biraz daha güvenli futbolu tercih ettiği maçta sahneye Coman çıktı. Arka direkte kendisini unutturan Fransız yıldız, yaptığı kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi.

Golü bulduktan sonra morallenen Bayern Münih, oyunun kontrolünü tamamen eline geçirirken, PSG beraberlik için saldırmasına rağmen pek fazla pozisyona giremedi. Fransız ekibinin yakaladığı tek net fırsatta ise Neuer gole izin vermedi.

Şampiyonlar Ligi finalinde PSG'yi tek golle geçen Bayern Münih, 6. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu. PSG ise ilk kez çıktığı Şampiyonlar Ligi finalinde mutlu sona ulaşmayı başaramadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.