Hava Durumu

'Şampiyonluğa inanıyoruz'

Korumalı Futbol TAFL 2. Ligi'ne iddialı bir başlangıç yapan Uludağ Timsahlar'ın Başkanı Mahmut Enis Demir, "Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bursa'ya şampiyonluğu hediye etmek istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Şampiyonluğa inanıyoruz'

Bursa'nın ilk ve tek Amerikan futbol takımı olan Uludağ Timsahlar, hedef büyüttü. Bu sezon Türkiye Amerikan Futbol Ligi'nde (TAFL) hem Korumalı Futbol 2. Lig, hem Üniversiteler 1. Ligi'nde mücadele veren Yeşil Beyazlıların Başkanı Mahmut Enis Demir ve oyuncusu Batur Çavdar, AS TV'de özel açıklamalarda bulundu. 2012 yılında kurulduklarını, 5 yıldır Bursa'yı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirten Başkan Demir, "Bu sene yaptığımız yatırımlarla amacımız 1. Lig'e çıkabilmek. Profesyonel Lig'de ilk maçımızı geçen hafta Pendik Hammers ile yaptık ve 68-0 yendik. Yarın (bugün) oynayacağımız Bandırma maçını da kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

DESTEK BEKLİYORUZ

Takımın isminin kentin iki önemli simgesi Uludağ ve Bursaspor ile özdeşleşmiş Timsah'ın birleşiminden oluştuğuna vurgu yapan Mahmut Enis Demir, "Bu sene kadromuza diğer üniversitelerde oynamış, mevkisinde iyi olan 8 yerli transfer yaptık. Başantrenör olarak da Amerikalı Thomos McDermott ile anlaşma sağladık. Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu sene 2. Lig şampiyonluğuna inanıyoruz. 55-60 kişilik bir takımız. Özellikle ekipman ve tesis konusunda sorunlarımız oluyor. Büyük saha ihtiyacımız var. Biz bu işi zaten yıllardır yapıyoruz. Destek olsun ya da olmasın yine yapmaya devam edeceğiz. Ama yeterli destek olursa bugüne kadar yaptıklarımızın çok daha fazlasını ortaya koyacağımıza inanıyoruz" dedi.

KORKULACAK BİR SPOR DEĞİL

Uludağ Timsahlar oyuncusu Batur Çavdar, Amerikan futbolunun korkulacak bir spor olmadığını söyledi. Bu sporu yapacak kişilerin antrenman ve maç öncesi temel ısınma hareketlerini bilinçli bir şekilde yapması, maç içerisinde etrafına nereden darbe gelebileceğini, nereden topun geleceğini, nereye doğru koşması gerektiğini bilmesi halinde sakatlık oranlarının minimum düzeye indiğini vurgulayarak, "Amerikan Futbolu korkulan sertliğin tam aksine takım oyununun öğrenilebileceği, özellikle gençlerin hayatlarında büyük etkiler bırakabileceği, gelecekte mental; maddi, manevi bir yol açabileceği, kendilerini fiziksel olarak güçlendirebileceği ve analitik bir düşünce sistemi olarak geliştirebilecekleri bir spor" dedi.

Uludağ Timsahlar Başkanı Mahmut Enis Demir, kendilerine destek veren Uludağ Üniversitesi'ne, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, Büyükşehir Belediyespor Başkan Yardımcısı İlhan Satık'a, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e ve Bursaspor Başkanı Ali Ay'a teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.