Hava Durumu

Samuray Kılıcı satan Çiçeksepeti'nden skandal hamle! Apart topar kaldırdılar

İstanbul'da önceki gün mimar Başak Cengiz, sokak ortasında samuray kılıcıyla öldürüldü. Saldırganın evinde ise 15 kılıç ele geçirildi. Türkiye'yi yasa boğan cinayetin ardından bu tür saldırı aletlerinin yasak olmasına rağmen 'hediyelik' kılıfı altında satıldığı ortaya çıkmıştı. Can Göktuğ Boz'un kullandığı, samuray kılıcınının Çiçeksepeti adlı sitede de satıldığı ortaya çıktı. Sosyal medyada gelen tepki sonrası Çiçeksepeti skandal bir olaya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2021 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2021 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Samuray Kılıcı satan Çiçeksepeti'nden skandal hamle! Apart topar kaldırdılar

Hiç tanımadığı Can Göktuğ Boz tarafından yolda yürürken samuray kılıcıyla öldürülen mimar Başak Cengiz tüm Türkiye'yi yasa boğdu.

Başak Cengiz'in ölümüne neden olan samuray kılıcı 1953'ten bu yana Türkiye'de yasak.

SAMURAY KILICININ SATIŞI YASAK

Çok bilinen bir satış sitesinde 849 liraya satılan bir Samuray kılıcının altında, tek vuruşta birden fazla pet şişeyi ikiye böldüğü bir video yer alıyor. Bir başka ilanda ise kılıcın her iki yüzünün de itina ile keskinleştirildiği yazılı.

Yaşınıza ya da kim olduğunuza bakmaksızın kolayca satılan ürünler bunlar. Üstelik de uzmanlara göre bir tabancadan daha tehlikeli. Mimar Başak Cengiz'in sokak ortasında kurban gittiği Cinayet de kolayca elde edilen bu tür silahların tehlikesini gözler önüne seriyor.

BABASINDAN ŞOK SÖZLER

Can Göktuğ Boz'un mühendis babası Ali Boz, dün akşam bir canlı yayına katılmış ve "Bıçakları, kılıçları çok severdi. İnternetten alıyordu, 'alma' diyordum" ifadelerini kullanmıştı.

Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz'un babası Ali Boz: "Bıçakları, kılıçları çok severdi; internetten alıyordu, 'alma' diyordum"

ÇİÇEKSEPETİ SAMURAY KILICI SATIYOR

Çiçeksepeti adlı e-Ticaret sitesinde yer alan samuray kılıçları kamuoyunda tepki çekti. Sosyal medyada gelen tepkisi sonrası e ticaret sitesi çiçek sepeti söz konusu ürünü satıştan kaldırdı. Satıştan kaldırılan ürün ise internette yapılan aramalarda hala görünmekte.

İşte Çiçeksepetinde satılan kılıçlardan bazıları:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.