Hava Durumu

Sandy Kasırgası ABD ve Kanada'yı vurdu: 14 ölü

Sandy Kasırgası, ABD’de hayatı felç etti. New York’u etkisi altına alan kasırga, kentte 3.1 milyon insanın elektriksiz kalmasına neden olurken, ABD ve Kanada’da en az 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Kasırga, 1.300 kilometrelik alanda 50 milyon kişiyi etkilemeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2012 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2012 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sandy Kasırgası ABD ve Kanada'yı vurdu: 14 ölü

Sandy Kasırgası, dün geceden itibaren ABD’nin Doğu Yakası ve orta kesimlerini vurdu. New Jersey başta olmak üzere, kıyı kesiminindeki kentlerde sel ve şiddetli rüzgarların etkisiyle büyük hasar oluşurken, beş eyalette en az 13 kişinin öldüğü belirtildi. Kanada’nın Toronto kentinde ise bir kadının kasırganın etkisiyle çarpan enkaz nedeniyle öldüğü ifade edildi.

New Jersey, New York, Maryland, Pennsylvania ve Connecticut eyaletlerinde hayat felç olurken, ABD’li yetkililer Batı Virginia başta olmak üzere bazı eyaletlere bir metre kalınlığında kar düşebileceği uyarısında bulundu. Chicago'da ise kıyıya vuran dalgaların 6 metreye ulaşabileceği uyarısı yapıldı. New York'ta yedi metro istasyonunu su bastı.

Rüzgarın şiddetinin New York ve New Jersey'da saatte yaklaşık 145 km hızla estiği belirtildi. Philadelphia, Washington, Baltimore ve Boston'ı içine alan bölgede ise bu hızın saatte 135 km olduğu belirtildi. ABD'li yetkililer, ülke tarihinin en maliyetli doğal afetlerinden biri olan Sandy Kasırgası'nın, 20 milyar dolarlık hasar yaratabileceğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.