Hava Durumu

Şanlıurfa Cezaevi'nde ikinci yangın

Önceki gün çıkan yangında 13 kişinin hayatını kaybettiği Şanlıurfa Cezaevi'nde, yeniden yangın çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2012 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2012 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şanlıurfa Cezaevi'nde ikinci yangın
Alınan bilgiye göre, yangının cezaevinin çocuk koğuşunda çıktığı belirtildi.
Cezaevi yakınlarında toplanıp içeri girmek isteyen tutuklu ve hükümlü yakınlarının uyarıları dikkate almamaları üzerine polis ekipleri, gruba göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.
Öte yandan, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cezaevine takviye ekipler sevk edilirken, iş makineleri de içeri alındı.

''Her şey kontrol altında''
Cezaevinde incelemelerde bulunduktan sonra açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, içeride durumun sakin olduğunu, yangının da kontrol altına alındığını anlatarak , ''Tekrar tekrar söylüyorum içerde yangın yok, çatışma yok, her şeyi takip ediyoruz, bir şey yok, her şey kontrol altında. Lütfen... Gurbette olan, dışarda olan var, her şey kontrol altında. Bakın milletvekillerini, Baro Başkanı'nı içeri alıp gezdiriyorum'' diye konuştu.

''1 kişi yoğun bakımda''
Güvenç, ''14 kişiyi hastaneye sevk ettik, 1 kişi yoğun bakımda onun dışında hepsinin sağlık durumları çok iyi, takiplerini yapıyoruz'' dedi.
Vali Güvenç, ayrıca yaralananların büyükler olduğunu bildiğini kaydetti.
Güvenç, cezaevinde ''İsyan çıkıp çıkmadığına ilişkin'' bir soruyu da ''Bu bir isyan değil, 60-70 mahkumu, dumandan etkilenen, koğuşlardan dışarı alınırken onların kordona alınması, bahçenin ilgili bölümüne sevkiyle ilgili anonslar duydunuz. Onun dışında bir şey yok'' şeklinde yanıtladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.