Hava Durumu

Santral Garaj'da dönüşüm başladı

Osmangazi Belediyesi, 20 yıldır Bursa’nın gündeminde olan, ancak yapılamayan Santral Garaj dönüşüm projesine ilk kazmayı vurdu. Osmangazi Belediyesi’nin karşısında yer alan ve belediye tarafından kamulaştırılan 3 bina yıkılırken, diğer binalarla ilgili çalışma da devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2012 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2012 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Santral Garaj'da dönüşüm başladı

Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında Bursa’nın 20 yıldır kanayan yarası olan Santral Garaj bölgesine neşter vurmaya başladı. Belediye tarafından kamulaştırması tamamlanan 3 bina yerle bir edilirken, aynı parselde yer alan diğer binaların kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Yaklaşık 1 milyon 500 bin TL kamulaştırma bedeli ödenerek yıkılan üç binanın ardından enkaz kısa sürede belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Santral Garaj bölgesinin dönüşümü için ciddi adımlar atan Osmangazi Belediyesi, kamulaştırma işlemleri tamamlanan binaların yıkımına devam edecek. Santral Garaj bölgesinde kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından temizlenen bölge şehre yakışır bir şekilde değerlendirilecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi ve Bursa’nın geleceğine yönelik adımları hızla sürdürdüklerini belirterek, “Biz bu dönemde laf değil iş üretiyoruz. Santral Garaj dönüşümü yıllardır Bursa kamuoyunda tartışılıyordu. Ancak bugüne kadar düğüm çözülemedi. Osmangazi Belediyesi olarak biz bu dönüşümü başlatıyoruz. Kamulaştırdığımız binaların üçünü yıktık. Diğerleri de sırada. Santral Garaj bölgesini Bursa’ya ve Osmangazi’ye yakışır bir hale getireceğiz. Santral Garaj, çevresindeki kamu kurumları ve ticaret alanlarıyla birlikte kentimizin en önemli cazibe merkezlerinden birisi olacak. Devamında Merinos Parkı olan bu bölgemiz Osmangazi’mizin adeta can damarı olacak” dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak kentsel dönüşümü çok önemsediklerini belirten Başkan Dündar, Bursa’nın geleceğinin kentsel dönüşümde olduğuna dikkati çekti. Bu çerçevede kentsel dönüşüm master plan çalışmalarının devam ettiğini anlatan Başkan Dündar, yerelde dönüşümü gerçekleştirerek Osmangazi olarak yine örnek bir belediyeciliğin öncüsü olacaklarını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.