Hava Durumu

Sarıgül'e bir kötü haber daha

Seçimlerden yenilgiyle çıkan Sarıgül'e bir kötü haber de mahkemeden geldi. Malvarlığına tedbir konulan Sarıgül'ün itirazı hem mahkeme hem de üst mahkeme tarafından reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2014 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2014 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sarıgül'e bir kötü haber daha

Mustafa Sarıgül'ün malvarlığı üzerindeki tedbiri kaldırmak için başlattığı girişimler sonuçsuz kaldı. Bank Expres'e olan borçlarından dolayı TMSF tarafından malvarlığına ihtiyati haciz konulan Sarıgül yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurmuştu. Sarıgül'ün talebini İstanbul 6. İdare Mahkemesi oyçokluğuyla, bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurulu ise oybirliğiyle reddetti.

BORÇ, BORÇLA KAPATILDI

Sarıgül'ün mal varlığına tedbir konulmasına neden olan borç 1998 yılında alınan bir krediden kaynaklanıyor.

Daha sonra TMSF'ye devredilen Bank Ekspres'ten 4 işlemle çekilen toplam 3.5 milyon dolar önce Sarıgül'ün yönlendirdiği kişilerin hesabına yatırıldı. Bu paralar aynı gün veya çok kısa sürede Sarıgül'ün banka hesaplarına aktarıldı. Kredinin geri ödenmesi için ise Sarıgül ve ortaklarına 2 kredi daha kullandırıldı.

Ancak Borç kapatılmadı. Bu gelişmelerin ardından Korkmaz Yiğit'in başvurusu üzerine ocak ayında Sarıgül'ün malvarlığına ve banka hesaplarına ihtiyati haciz konuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.