Hava Durumu

Sarıkamış şehitleri anıldı

105 yıl önce Enver Paşa komutasındaki Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin asker, 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' sloganıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı. Yürüyüşte ortaya çıkan kareler ise görenleri duygulandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2020 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2020 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sarıkamış şehitleri anıldı

Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı Ordusu'nun Çarlık Rusya'sına yönelik başlattığı harekat sırasında Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin asker için anma töreni düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte ortaya çıkan görüntüler ise hem duygulandırdı hem de göğüsleri kabarttı.

90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılında on binlerce kişi, yoğun çatışmaların yaşandığı, birçok askerin çatışmada veya donarak şehit düştüğü Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk zirvesinde toplandı

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından tekbir ve salavatlar getirerek şehitler için dua etti. Kalabalık, daha sonra kar yağışı altında Ay-Yıldızlı Tören Alanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Kalabalık, daha sonra kar yağışı altında Ay-Yıldızlı Tören Alanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Milli Savunma Bakanlığı da, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 105 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan askerleri andı.

"Sarıkamış şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.