Hava Durumu

Sarısülük davasında skandal gelişme

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2013 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sarısülük davasında skandal gelişme

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, “Ethem’in vurulma anına şahit olan iki kişi, dün yapılan bir operasyonla gözaltına alındı” dedi.

Ankara’daki Gezi eylemlerinde Ethem Sarısülük’ü vuran polisin serbest bırakılmasının ardından gözler, dava sürecine çevrildi. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı’nın tutuklamaya sevk yazısındaki görüşleri doğrultusunda bir yargılama yapılması halinde Çevik Kuvvet polisi Ahmet Ş.’nin ceza almadan kurtulacağı ortaya çıktı. Bu arada Sarısülük’ün vurulmasıyla ilgili tanıklık yapması beklenen 2 kişi, polisin “yaşadışı örgüt” iddiasıyla düzenlediği operasyonla gözaltına alındığı öne sürüldü.

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, vurulma anına şahit olan iki kişinin dün yapılan operasyonla gözaltına alındığını belirterek, “Soruşturma kapsamında bu kişileri ‘tanık’ olarak dinletecektik.

‘2 kez katledildi’

Ancak gözaltına alındılar. Bizim kaygımız, diğer tanıkların da gözaltına alınmasıdır” dedi. Bayraktar “Ethem yargı tarafından cüretkar bir kararla 2. kez katledilmiştir” diyerek şunları söyledi: “Keşif yapıldı, tanıklar dinlendi. Hepsi polisin hedef gözeterek ateş ettiğinin kanıtı. Olaydan sonra 15 gün kimliği açıklanmadı. Savcı kimliği açıklandığından 1 hafta sonra ifadeye çağırdı. Mahkeme kararında polisin kendisini savunduğu yalanları gerekçe gösterdi. Bilirkişi görüşündeki merminin sekmeden doğrudan ateş dildiği tespiti gerekçede yoktu. Ama görüntülerde taş darbesine şahit olmadık.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.