Hava Durumu

Şaşkında çeviren gizli taziyeler! Vali uyardı...

'Yerinde karar' döneminin başladığı şu günlerde Van'dan gelen haberler şaşkına çevirdi. Vaka sayısında en düşük iller arasında olan Van'da gizli yapılan 2 taziye, vaka sayılarında artışa neden olurken Vali Mehmet Emin Bilmez'den uyarı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şaşkında çeviren gizli taziyeler! Vali uyardı...

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, vaka sayısının nüfusa oranla en düşük iller arasında bulunan Van'da, yasak olmasına rağmen gizli yapılan 2 taziye, vaka sayılarında artışa neden oldu. Vali Mehmet Emin Bilmez, vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı.

Tüm Türkiye, bugün yapılacak kabine toplantısı sonrası normalleşme adımlarının atılacağı kararları beklerken, Van'da uzun zamandır artış göstermeyen Covid-19 vaka sayısı, yasak olmasına rağmen kurulan taziyeler nedeniyle yeniden artarak gündeme geldi. Özalp İlçesinin Çubuklu Mahallesi'nde Erzengin ailesi ve Tuşba İlçesi'nin Altıntepe Mahallesindeki Dinç ailesinin kurduğu taziyelerle bağlantılı yeni pozitif vakalar tespit edildi. Her iki mahallede filyasyon ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrası vakaların görüldüğü evler karantinaya alınırken, vatandaşların kurallara uymaları için uyarılar yapıldı

Vali Mehmet Emin Bilmez, Van'da salgınla mücadelede yapılan çalışmalar sonrası çok iyi bir başarı elde edildiğini, normalleşme sürecine en kısa sürede geçmek için vatandaşların taziye ve diğer kısıtlamalara sıkı sıkıya uyması gerektiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.