Hava Durumu

Satacağı keçiyle pazarlık yapıp tokalaştı

Antalya'nın Serik ilçesinde yaklaşan kurban öncesi vatandaşlar kurbanlık alımına başlarken, bir hayvan yetiştiricisi, oğlakken aldığı ve 'Maraz' ismini verdiği keçisiyle pazarlık yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2021 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2021 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Satacağı keçiyle pazarlık yapıp tokalaştı

Keçisi 'Maraz'ın kendisine oğlakken geldiğini ve çocuklarından ayırmadan büyüttüğünü söyleyen Faruk Temiz, "Yaylada yayılırken çağırdığım zaman yanıma koşturarak geliyordu. Getirdim nasiplisi olan kişiye sattık hayrını gör dedik. Çok farklı, bütün hayvanları Allah yolunda kurban gittiği zaman sevinç oluyor ama Maraz ile alakalı biraz burukluk oldu. Sonuç da Maraz da olsa diğer hayvanlarda olsa Allah yolunda kurban gideceği için sevinç duyuyorum. Böyle hayvanlar yetiştirdiğim için gurur duyuyorum" dedi.

Maraz ile yaptığı pazarlık anını anlatan Temiz, "Yem vaktiydi, yanıma geldi. Her zaman ki gibi yanıma sokuldu. Maraz ben seni bin 900 liraya sattım dedim. Nasıl olacak dedim. Tebessüm eder gibi baktı. Maraz 2 bin liraya vereyim mi dedim. Maraz bari bin 900 lira olsun dedik. Ben tokalaşmak için elimi uzatınca o da sol ön ayağını uzattı, pazarlığı bitirdik. Sosyal medyada da paylaşmıştım. Çok fazla beğeni geldi, çok fazla telefonlar geldi. Satmamış olsaydım çok fazla taliplileri de çıktı. Hayrını gör dediğimiz için nasibini döndürmedik. Bazen bunu yapıyorduk ama o gün farklı oldu. Maraz bizle bin 900 lira ile pazarlık yaptık" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.