Hava Durumu

'Savaşın Efsaneleri' yeni sezonuyla ekranlarda!

Yüzyılda bir gerçekleşen, büyük komutanların birbirleriyle çarpıştıkları savaşların nedenleri, savaş taktikleri ve hazırlıkları "Savaşın Efsaneleri" belgeselinin yeni sezonunda izleyiciyle buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2020 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2020 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Savaşın Efsaneleri' yeni sezonuyla ekranlarda!

"Savaşın Efsaneleri" belgeseli yeni sezonunda, tarihi savaşların tüm boyutunu kronolojik canlandırma ile ekrana getirerek izleyiciye o dönemi yaşatacak. Belgeselin yeni bölümünde, Çin ile Göktürk ordusunun çarpıştığı Ming-Şa Savaşı'nın tüm ayrıntıları 25 Ekim Pazar günü saat 20.00'de ekrana gelecek.

Göktürkler atalarının Çinlilere karşı başlattığı zorlu bağımsızlık mücadelesini 682 yılında kazanmayı başarmışlardı. Ancak Çinlilerin bu bağımsızlığı hazmetmek gibi bir niyeti yoktu. Ming-Şa Dağı'nın eteklerinde Türk beyleri, Çinliler ile karşılaşacak ve bu kez düzenli ordular çarpışacaktı. 705 yılında yaşanacak bu savaş, yalnız geçmişin bir hesaplaşması olmayacak, yeni kurulan Göktürk Devleti'nin de kaderini belirleyecekti.

Birbirinden prestijli filmleri Belgesel Sinema Kuşağı'nda ekranlara getiren TRT Belgesel, bu hafta sıra dışı bir yapımı izleyicinin beğenisine sunacak. Ebeveynleri ölüm cezasına çarptırılan çocukların kanunen evlat edinemediği Çin'de, cezaevi gardiyanlığı yapmış bir kadının kendini, utanca terkedilmiş bu çocukların kaderlerini nasıl değiştirmeye adadığı ekrana gelecek. "Utancın Çocukları" 24 Ekim Cumartesi saat 23.00'te TRT Belgesel'de.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.