Hava Durumu

Savcı Zekeriya Öz'ü bakın kim soruşturacak

Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcıları soruşturan müfettiş Tektaş, Zekeriya Öz'ü de soruşturacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2014 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2014 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Savcı Zekeriya Öz'ü bakın kim soruşturacak

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına yönelik soruşturmanın ardından hakkında çıkan iddialarla ilgili HSYK'nın inceleme başlattığı Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ü, Deniz Feneri savcılarının görevden alınmasını sağlayan Başmüfettiş Vedat Ali Tektaş'ın soruşturacağı ortaya çıktı. Radikal gazetesinin haberine göre, soruşturma sonunda hazırlanan rapor HSYK’ya sunulacak.

Almanya bağlantılı Deniz Feneri E.V. soruşturmasını yürüten savcılar Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren, Başmüfettiş Tektaş tarafından yürütülen soruşturma sonunda görevlerinden alınmış ve başka görevlere atanmıştı.

Deniz Feneri Savcısı Türkaslan, son yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcılar için endişelerini dile getirerek, “O savcılar için endişeleniyorum” demişti. HSYK tarafından hakkında inceleme başlatılan ve Bakırköy Başsavcı Vekilliğine atanan Zekeriya Öz’ü HSYK'nın görevlendirdiği Başmüfettiş Vedat Ali Tektaş ile birlikte Ömer Kara soruşturacak. Öz ile ilgili bazı gazetelerde yer alan haberleri inceleyecek olan müfettişler, soruşturma sonunda hazırladıkları raporu HSYK’ya sunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.