Hava Durumu

Savcı Zekeriya Öz'ün avukatından şok karar

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'e hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 6. duruşması görüldü. Savcı Öz'ün avukatı Mahmut Gönültaş istifa dilekçesini mahkemeye gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2014 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2014 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Savcı Zekeriya Öz'ün avukatından şok karar

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 29. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sadece savcı Mehmet Berk'in avukatı Kaptan Yılmaz hazır bulunurken Yıldırım'ın avukatları ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Öte yandan şikayetçi savcı Zekeriya Öz'ün avukatı Mahmut Gönültaş ise UYAP üzerinden vekillikten istifa ettiğine dair mahkemeye dilekçe gönderdi. İstifa dilekçesi savcı Öz'e tebliğ edildi.

“ÖZ VE BERK TANIK SIFATIYLA MAHKEMEDE DİNLENSİN" TALEBİ

Geçtiğimiz celse Yıldırım'ın avukatlarından Abdullah Kaya, savcılar Öz ve Berk'in tanık sıfatıyla mahkemede dinlenilmesini talep etmişti. Mahkeme hakimi Muharrem Ballı, savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'in dinlenilmesine gerek olmadığını belirterek talebi reddetmişti. Celse arası savcılar Öz ve Berk'in tanık sıfatıyla mahkemede dinlenmesi talebinin reddedilmesini bir üst mahkemeye taşıyarak karara itiraz eden avukat Kaya'nın talebi yine aynı gerekçeyle reddedildi. Savcı Zekeriya Öz'ün avukatının istifa dilekçesinin Öz'e tebliğinin beklenmesine karar veren mahkeme, sanık avukatlarının mazeretlerinin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi.

HAKARET SUÇLAMASIYLA 4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Şike davası sanıklarından olan Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz Temmuz ayında Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada savcılar Mehmet Berk ve Zekeriya Öz'ü kastederek hakaretlerde bulunduğu ileri sürülmüş, hakkında kurulda sarfettiği kelimeler nedeniyle 'hakaret' suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.