Hava Durumu

Saygı duruşunu programdan kaldıranlara tepki

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir grup, 19 Mayıs törenlerinde saygı duruşunda bulunulmamasını dua ederek protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2012 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2012 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Saygı duruşunu programdan kaldıranlara tepki
Bursa'nın Karacabey ilçesinde 4 kişi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde saygı duruşunda bulunulmadığı gerekçesiyle üzerinde ''Türkiye Atatürk'ü Allah'a borçlusun, diğer her şeyi de Atatürk'e'' yazılı bir çelengi Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nın önüne bıraktı. Kemal Pehlivan, Fatih Erdem, Latif Duymuş ve Nuray Akbaş Sümer adlı vatandaşlar, yaptıkları açıklamada, ''Çelengimizin üzerinde yazan söz, Fransız düşünür Daniel Dumoulin'e aittir. Ülkemizin bir vatandaşı olmadığı halde, Kurtuluş Savaşı'nda bize karşı savaşan bir ülkenin ferdi olarak bu sözü söylemiştir. Bu ülkede iktidara sahip olanlar, Ulu Önder'in bıraktığı miras olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yönettikleri halde, milli bayramlarımızı kutlatmamak adına kanunlar çıkararak Cumhuriyet'i ortadan kaldırma çabası içindedirler. Ama unutmasınlar ki, bu ülkede ne Atatürkler ne İsmet İnönü'ler ne Kazım Karabekir'ler ne de Mareşal Fevzi Çakmak'lar ve onların fikirleri asla bitmez. Ecdadının neler yaptığını canlı olarak görmek isteyenler hemen Çanakkale'yi ziyaret etsin'' dedi.

Koydukları çelenk için ödenecek bir bedel varsa ödemeye hazır olduklarını söyleyen grup, "Bugün düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde saygı duruşunda bulunulmamasını kınıyoruz. Bu yüzden bu çelengimizi bırakıp saygı duruşunda bulunuyoruz. Ayrıca İslamiyet'in gereği olarak da Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz için duamızı okuyoruz'' şeklinde konuştu.

Grubun Cumhuriyet Alanı'ndan ayrılmasının ardından Atatürk Anıtı'na bırakılan çelenk polis ekipleri tarafından kaldırıldı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.