Hava Durumu

Sayısal Loto'dan servet kazandı ama..

Antalya'da, Maliye Hazinesi ile sayısal lotonun 13 Kasım 2010 tarihli çekilişinde büyük ikramiye kazanan talihlinin de aralarında bulunduğu 15 kişiyi dolandırdığı iddia edilen, suç örgütü lideri İbrahim Hakkı Pervane dahil 55 sanık hakkında 35 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sayısal Loto'dan servet kazandı ama..

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Pervaneler' diye bilinen ve liderliğini İbrahim Hakkı Pervane'nin yaptığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından geçen ocak ayında operasyon düzenledi. Antalya, İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve Isparta'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 3'ü kadın 28 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 7 tabanca ve bu tabancalara ait şarjör, 127 adet değişik çapta tabanca mermisi, 1 adet sinyal kesici cihaz, 3 pompalı tüfek ve bu tüfeklere ait 2 şarjör, 8 av fişeği, uzun namlulu silaha ait fişek, bir kuru sıkı tabanca ve şarjör, çelik yelek, çok sayıda senet ele geçirildi. Aralarında avukatların da bulunduğu örgütün kentte çok sayıda silahlı yaralama, yağma, tehdit ve dolandırıcılık olaylarına karıştığı ileri sürüldü.

Sorguları 27 gün süren 28 şüpheliden örgüt lideri İbrahim Hakkı Pervane ile ağabeyi Şah İsmail Pervane'nin de aralarında bulunduğu 3'ü avukat 23 kişi tutuklandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu, 9'u firari 23'ü tutuksuz toplam 55 sanık hakkında 'silahlı suç örgütü kurmak', 'silahlı suç örgütü kapsamında faaliyetlerde bulunmak', 'yağma', 'tehdit', 'silahla yaralama', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamalarından iddianame hazırladı. İddianame, Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

SAYISAL LOTO TALİHLİSİ YAĞMALANMIŞ

İddianamede, İbrahim Hakkı Pervane'nin çevresine topladığı akrabaları ve hemşerileriyle suç örgütü kurup, belirli bir ekonomik ve kaba güce sahip olarak ortaya çıktığı, aralarında Maliye Hazinesi ile 2010 yılında sayısal lotonun 13 Kasım çekilişinde 3 milyon 663 bin lira kazanan Kadir K.'nın da bulunduğu 15 müştekiyi yağmaladığı belirtildi.

Antalya'da 'silahlı suç örgütü' olarak anılmaya başlayan İbrahim Hakkı Pervane ve bir kısım şüpheliler hakkında 'Suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak' ve diğer suçlardan soruşturma başlatılarak Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldığının hatırlatıldığıÿ iddianamede, halen bu davanın 2015/2 esas numarasıyla devam ettiği kaydedildi.

İÇİNE KAPALI VE PROFESYONEL YAPI

Yargılaması devam eden bu davayla ilgili Pervane ve diğer şüphelilerin, yaşadığı operasyon süreci, mahkeme süreci ve geçmiş deneyimlerinden de ders alarak, içine kapalı ve profesyonel bir yapı oluşturduğu öne sürülen iddianamede; örgütün eskiden gelen korkutucu güçlerini ve ekonomik güçlerini tekrar kazanmak adına, tekrar tefecilik, tehdit, kasten yaralama, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, adam öldürmeye teşebbüs suçlarını işlemeye başladığı belirtildi.

Örgüt lideri İbrahim Hakkı Pervane'nin önceki soruşturma ve yargılama sürecinde kazandığı tecrübe ile tedbirler aldığına da dikkat çekilen iddianamede, Pervane'nin, avukatlardan hukuki yardım alarak, eylemlerine yasal kılıf uydurduğu kaydedildi.

İHALE YOLSUZLUĞU

Tahliye edilmek istenen Nurullah Cihad K.'nın tefecilik yoluyla borçlandırıldıktan sonra örgütün içine çekilmeye çalışıldığı öne sürülen iddianamede, çetenin, kredi borcu nedeniyle icra dairesince satışı istenen araçların parçalarını söktürdüğü, ihalelerde bu araçları düşük bedelle satın aldığı belirtildi. İddianamede, çetenin sökülen parçaları tekrar araçlara takarak yüksel bedelle satıp haksız kazanç elde ettiğini vurgulandı.

Silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma tehdit, dolandırıcılık gibi çok sayıda suçtan 35 yıla kadar hapis istenen İbrahim Hakkı Pervane ile 3 avukatın da aralarında bulunduğu 55 sanıklı davanın görülmesine haziran ayında başlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.