Hava Durumu

SBS ek yerleştirmeler başlıyor

2013 SBS ek yerleştirme kontenjanları bugün açıklanacak. Öğrenciler boş kontenjanlara bugünden itibaren kayıt yaptırabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2013 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2013 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
SBS ek yerleştirmeler başlıyor

Öğrencilerin heyecanla beklediği SBS ek yerleştirme kontenjanları bugün açıklanıyor. Seviye Belirleme Sınavı’nda kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yerleştirmeleri sona erdi. Herhangi bir liseye giremeyen öğrenciler için ek yerleştirmeler bugün başlıyor.

Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 12-16 Ağustos tarihlerinde kayıtyaptırmamaları durumda bu haklarını kaybedecek.

Yerleştirme sonuçlarına göre, tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin kayıtdönemi sona erdikten sonra, 16 Ağustos'tan itibaren boş kalan kontenjanlara yedeklisteden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecek.

Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıtyaptırabilecek.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Kayıt hakkı kazandığınız okula kayıt yaptırdıysanız, tercih bilgileri listesinde Kayıt Durumu alanının"KAYITLI" şeklinde gözükmesi gerekmektedir. Kayıt yaptırdığınız halde bu şekilde gözükmüyor ise sistem üzerinden kayıt işlemi girilmemiştir. Bu durumda kayıtişlemini yaptırdığınız okula müracaat ediniz. Aksi durumda yerinize yedekten yerleştirme yapılacak.

SONUÇLARA NASIL BAKILIYOR?

Öğrenciler, TC kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini bu adresten öğrenebilecek.

29 AĞUSTOS'A KADAR

Öğrenciler, e-kayıt başvurularını https://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapacak.

Öğrenciler, 29 Ağustos’a kadar bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihini e-okul sistemi üzerinden gerçekleştirecek. Sonuçlar 2 Eylül’de ilan edilecek. Kesin kayıtlar 2-13 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.