Hava Durumu

Şehide terlik ve kışlık kaban ile veda

Mardin Nusaybin'de uğradığı saldırıda şehit olan polis memuru Yakup Mete'nin annesinin ayağında terlik, babasının ise kışlık kaban ile törene katılması yürekleri burktu.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2015 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2015 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehide terlik ve kışlık kaban ile veda
Türkiye son günlerde gelen Şehit haberleriyle yıkılıyor. Şehit olan askerlerin hemen hemen tamamının yoksulluğu yürekleri dağlayan ayrı bir acı haline geldi.Mardin 'in Nusaybin ilçesinde ikamet eden ailesini ziyarete giden ve teröristlerin saldırısı sonucu evin önünde şehit olan 15 aylık polis memuru Yakup Mete'nin anne ve babasının durumu yine canları yaktı. Şehidin annesi ayağında terlik, babası ise kışlık kaban ile törene katıldı. Şehit polisin memurunun ailenin geçimini üstlendiği öğrenildi.

\\\"\\\"

"ALLAH SİZLERİ ESİRGESİN"

Oğullarının cenaze törenine katılmak için Nusaybin İlçesi Akarsu beldesinden gelen anne Sivi Mete ve babası Diya Mete'nin ağıtları Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yankılandı. Törende oğlunun cenazesine bakarak gözyaşı döken şehit polis memuru Yakup Mete'nin annesi Sivi Mete, şehidin arkadaşlarına bakarak, "Benim canım gitti. Allah sizleri esirgesin. Ne hakkınız vardı. Benim oğlumu öldürdünüz." şeklinde ağıtlar yaktı.

\\\"\\\"

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Şehit polis memuru Yakup Mete'nin annesi Sivi Mete, babası Diyap Mete ve yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Uzun süre gözyaşı döken şehidin annesi ve yakınları, tören sırasında sinir krizleri geçirdi.

\\\"\\\"

BABASI KIŞLIK KABAN İLE KATILDI

Tören boyunca gözyaşı döken Yakup Mete'nin annesi Sivi Mete ayağında terlik, babası Diyap Mete'nin üzerinde ise kışlık kaban ile törene katılması ise yürekleri burktu. Ailenin en küçük çocuğu olan Yakup Mete 26 Haziran 2014 tarihinde Mardin Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde göreve başladı. 5 erkek, 4 kız kardeşi olan şehit polis memurunun ailenin geçimini üstlendiği belirtildi.

\\\"\\\"

ELAZIĞLI ŞEHİDİN BABAOCAĞI DA BAKIMSIZDI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Şırnak 'ın Silopi ilçesinde teröristlerin yola döşediği mayının özel harekat polislerinin geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan 4 polisten 29 yaşındaki Resul Kayaoğlu'nun Elazığ 'daki babaocağının içler acısı halini görenler "Bir Türkiye gerçeği" demekten kendilerini alamamıştı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.