Hava Durumu

Şehidin ailesine 8 yıl sonra sürpriz ziyaret

İzmir'de geçen mayıs ayında düzenlenen Efes 2016 Tatbikatı için kente gelen helikopter pilotlarının, 2008 yılında bölücü terör örgütü PKK'nın düşürdüğü helikopterde şehit olan Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın ailesini, oturdukları evin üzerinde topluca tur atarak selamladıkları görüntüler sosyal medyada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehidin ailesine 8 yıl sonra sürpriz ziyaret
Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan, 2008 yılında Kuzey Irak'ta yapılan sınır ötesi operasyon sırasında bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerin attığı roketin isabet ettiği helikopterde şehit oldu. Henüz 31 yaşında yaşamını yitiren Pilot Üsteğmen Ulucan, İzmir'deki Kadifekale Hava Şehitliği'nde toprağa verildi. Annesi Nesrin Ulucan, babası emekli astsubay Özcan Ulucan ve kız kardeşi Sevcan Ulucan, her fırsatta şehidin mezarına koştu. Aile, şehidin kabrini en son arife günü olan geçen 4 Temmuz'da ziyaret etti. Ziyarette 2 yaşındaki Gürcan Kaya, aynı ismi taşıdığı dayısı Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın mezarı başında asker selamı verdi. Ziyarette 4 yaşındaki ablası Gökçen Kaya da yer aldı.



DEVRE ARKADAŞLARINDAN HAVADAN SELAMLAMA

Geçen 30 Mayıs'ta ise Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın, İzmir Karabağlar'da oturan ailesini ve mahallede yaşayanları duygulandıran bir olay yaşandı. Şehit Pilot Üsteğmen Ulucan'ın, Efes 2016 Tatbikatı'na katılan devre arkadaşları, dönüşte şehidin babası Özcan Ulucan'ı telefonla arayıp, ellerini öpmek istediklerini söyledi, evde olup olmadıklarını sordu. Evde olduklarını öğrenince şehit arkadaşlarının ailesine jest yapmaya karar veren pilotlar, yaklaşık bir saat sonra tekrar telefon açıp, geldiklerini söyleyip, pencereden bakmalarını istedi.

 

Nesrin ve Özcan Ulucan çifti, beşinci kattaki evlerinin penceresinden baktıklarında, 8 helikopterin sırayla geçerek, kendilerini selamladığını gördü. Aile bu jest ile duygulandı ve çok mutlu oldu. Bu tabloyu mahalleli de alkışlarla karşıladı.

Şehit Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın kız kardeşi Sevcan Ulucan 8 helikopterin selamlama anlarının video görüntüsünü Facebook hesabından paylaşıp, "Canım abimmmm. Ne büyük bir gurur ki bugün kader arkadaşların tatbikat dönüşü evimizi selamlayıp öyle döndüler yuvalarına! Hepsini Rabbim korusun! Keşke birisi de sen olsaydın demekten alıkoyamıyorum kendimi, hasretimm... Allah'ım kavuşmayı nasip et bize vakti saati geldiğinde, bizleri ayıranlara da ver gazabını" yazdı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.