Hava Durumu

Şehit astsubayın ailesine iyi haber!

Ankara 13. İdare Mahkemesi, 4 yıl önce yapılan Şah Fırat Operasyonu sırasında şehit olan Muhabere Başçavuş Halit Avcı'nın eşi Şöhret Demirsoy Avcı'nın, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) karşı açtığı davada kararını verdi. Mahkeme, Avcı'nın 'terör operasyonu' esnasında yaşamını yitirdiğine hükmetti. Bu kararla, Avcı'nın ailesine ödenecek maaş daha yüksek bir seviyede olacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2019 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2019 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit astsubayın ailesine iyi haber!

Suriye'deki tek Türkiye toprağı olarak anılan Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun yer değiştirme operasyonu 21 Şubat 2015'te Operasyon tamamlandıktan sonra dönüş yolunda bir kaza meydana geldi.

KAPAK, AVCI'NIN BAŞINA ÇARPTI

Belirli aralıklara hareket eden konvoyda Muhabere Başçavuş Halit Avcı da bulunuyordu. Avcı, içinde bulunduğu araçta zaman zaman fotoğraf ve video çekimi
yapıyordu. Aracın üst kapağını sabitleyerek çekim yapan Avcı'nın içinde olduğu araç yolun sağında beklediği sırada kaza meydana geldi. Konvoydaki tanklardan birinin namlusu gözetleme aracına çarptı. Çarpmanın etkisi ile sert bir biçimde kapanan kapak aracın içindeki Avcı'nın ölümüne yol neden oldu. Mürşitpınar Sınır Kapısı'na 23,5 kilometre uzaklıktaki bir noktada yaşanan olay sonrası Avcı askeri bir helikopter ile Suruç Devlet Hastanesi'nde götürülse de kurtarılmadı.

SGK, GERİ ÇEVİRDİ

Evli olan Avcı'nın vefatı sonrası bir çocuğu dünya geldi. Avcı'nın eşi Şöhret Demirsoy Avcı, eşinin vefatı sonrası bağlanacak maaş ile ilgili SGK'ya yaptığı başvuru 6 Eylül 2017'de ret edildi. Avcı, ret kararının iptali için idare mahkemesine dava açtı. Mahkeme, taraflara geçtiğimiz günlerde taraflara ulaştırdığı kararında, SGK kararının iptaline karar verdi. Kararda, Avcı'nın, 'terör operasyonu' esnasında hayatını kaybettiği kaydedildi. Bu kararla birlikte, Avcı'nın ailesine daha yüksek tutarda bir maaş bağlanması söz konusu olacak.

KARAR EMSAL NİTELİKTE

Avcı Ailesinin avukatı Mehmet Erkan Akkuş, kararın emsal teşkil ettiğine işaret etti. Av. Akkuş, kararla birlikte Avcı'nın çocuğunu daha rahat büyütebilme olanağı elde edebileceğine işaret ederek Olayın duygusal yönü göz önüne alındığında, Milli Savunma Bakanlığı'nın istinafa itiraz başvurusu yapmayacağını umuyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.