Hava Durumu

Şehit evlerine ateş düştü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na PKK terör örgütü mensuplarınca düzenlen saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit olan 8 askerin evine ateş düştü.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2012 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2012 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit evlerine ateş düştü


Diyarbakır’ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinde ikamet eden şehit Piyade Onbaşı Cahit Kılıç’ın babası Galip Kılıç’a acı haber, Kaymakam İsmail Şanlı ve askerler tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba gözyaşlarına hakim olamazken, 9 aylık asker olan Cahit Kılıç’ın 10 kardeşi olduğu, en son çatışmadan önce babası ile telefonla görüştüğü öğrenildi.

Hasret Kılıç ağıtlar yakarken, eve gelen yakınları ise haber üzerine fenalaştı. Şehit evinin önünde 2 ayrı 112 Acil Servis ekibi hazır bekletildi. Baygınlık geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı.
Diyarbakır Dicle Üniversitesi 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksekokulu mezunu olan 24 yaşındaki şehit Piyade Onbaşı Cahit Kılıç’ın cenazesinin yarın Diyarbakır’a getirilerek Gürbüz beldesinde toprağa verilmesi bekleniyor.

Mersin

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş karakoluna düzenlenen hain saldırıda şehit olan Piyada Onbaşı İsa Sayın'ın Mersin'deki evine ateş düştü.

Aslen Muşlu olan şehidin merkez Toroslar ilçesi Mevlana Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer verdi. Asker ve polislerle birlikte şehidin evine gelen Özer, aileye baş sağlığı diledi. Gazetecilerin şehit evine girmesine izin verilmezken acı haberi alan 6 çocuk annesi Emine Sayın, Kürtçe ağıt yaktı. Yakınları da evin önünde göz yaşlarına boğulurken, inşaat işçisi baba Mehmet Ali Sayın da oğlunun şehit düştüğü haberini alır almaz eve koştu. Acılı babayı evin önünde bekleyen Merkez Komutanı Ekrem Özer sarılarak teselli etti. Bu arada şehidin fenalaşan küçük kız kardeşine olay yerinde bekletilen ambulansta müdahale edilirken, anne ve babaya sakinleştirici yapıldı.

Öte yandan şehidin yakınları artık terörün son bulması yönünde ağıtlar yakıp, "Allah aşkına bu sorunu çözün artık" diye haykırırken, Kürt olduğunu söyleyen bir komşusu da "'Kürt sorunu yok' diyorlar, yoksa niye cenaze geliyor. Bitsin artık bu barışalım. Benim de çocuklarım var. Hepsi öğretmen, mühendis, biz devletçiyiz. Ama yarın benim oğlum askere gidecek, ölecekse niçin ölüyor? Ben kendim Kürtüm, ama benim çocuğum okuyor, yetişiyor. Eğer bu Kürt sorunu yoksa neden bu cenazeler geliyor? Demek ki var. 'Yok' diyenlerin ya çocuğu yoktur, ya evlat acısı yoktur" diye konuştu.

Terhisine yaklaşık 1 ay kaldığı öğrenilen şehidin cenazesinin nerede toprağa verileceğine ise ailenin karar vereceği ifade edildi.

Samsun


Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen saldırıda şehit olan 8 askerden biri olan piyade er Umut Bulut'un (21) Samsun'da bulunan baba ocağına ateş düştü.

Terhisine 5 ay kala şehit olan evli 1 yaşında oğlu bulunan Umut Bulut'un Samsun'un Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki evine giden Merkez Komutanı Piyade Albay A. Şadi Çakır, acı haberi Bulut ailesine verdi. Şehidin babası Mustafa, annesi Gülbahar ile eşi Özlem Bulut, gözyaşlarına boğuldular. 4 kız, 2 erkek kardeş olan Umut Bulut'un askere gitmeden önce tüpçü yanında çalıştığı öğrenildi.
1 yaşında Selçuk adını verdiği oğlu bulunan şehit Umut Bulut'un evine giden basın mensupları askerler tarafından evin bahçesine alınmadı ve şehit ailesi ile görüşmelerine izin verilmedi. Askerler evin etrafını kordon altına alarak fotoğraf ve görüntü alınmasına engel oldular.
Baba Mustafa Bulut'un oğlunu askere gönderdiği gün evine geldiğinde, "İçimde bir acı var. Oğlum bu eve şehit gelecek" dediği öğrenildi.

Konya


Hakkari’de şehit olan Ulaştırma Er Samet Bütün ve Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş’ün ailelerine acı haber verildi.

Askeri yetkililer, şehit Ulaştırma Er Samet Bütün’ün merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi Safa Sokak’ta bulunan baba ocağına sağlık görevlileri ile birlikte geldi. 91/4 tertip asker olduğu öğrenilen Samet Bütün’ün ailesine şehit haberi verilirken, eve Türk bayrakları asıldı.

Diğer şehit haberi ise Konya’nın Ilgın ilçesinden geldi. Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş’ün yakınlarına da şehit haberi ulaştı.

Konya’da Ulaştırma Er Samet Bütün’ün şehit olduğu haberini alır almaz evin önüne gelen arkadaşları ise gözyaşlarını tutamadı. Şehidin bir arkadaşı gözyaşları içerisinde, “İki gün önce telefonla görüşmüştüm. Hani gelecektin Samet’im” diyerek ağladı.

İzmir

Hakkari'nin Irak sınırındaki ilçesi Dağlıca'da birliklere ağır silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 8 askerden biri İzmir'de bir ailenin yüreğini dağladı.

Hain saldırıda şehit düşen Mustafa Türkmen'in ailesi sabah saatlerinde aldıkları acı haberle yıkıldı. Ailenin İzmir Buca Yeşilbağlar'daki evine gelen ambulans ekipleri evlerinde fenalaşan anne Elmas Türkmen ile mobilya işçisi Halil İbrahim Türkmen'e müdahalede bulundu.Askerin tezkeresini almasına 60 gün kala çatışmada şehit düştüğü belirtildi. Şehit Mustafa Türkmen'in kardeşi Sedat Türkmen evlerinin balkonuna Türk bayrağı astı.Şehidin en son pazar günü kardeşi Sedat Türkmen ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.Şehidin ailesi içeri gazetecilerin alınmasını istemedi.Öte yandan İzmir İnzibat Merkez Komutan Yardımcısı Albay Hacı Hakkı, Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya aileye taziyelerini iletmek üzere aileyi ziyarete geldi.
Şehidin cenazesinin yarın Kütahya'da Gediz Akkaya Mezarlığına defnedileceği, şehidin ailesinin Kütahya'ya gitmek üzere yola çıkacakları öğrenildi.

Trabzon

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu’na PKK terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda şehit düşen 8 askerden birinin Trabzonlu olduğu öğrenildi.

Saldırıda şehit düşen er Ali Yasin Erosmanoğlu’nun (21) Kurtuluş mahallesi Hacıahmet Sokak’taki evine şehit olduğu bilgisi öğle saatlerinde ulaşırken, ailesi büyük üzüntü yaşadı.

Giresun

Hakkari´de düzenlenen terör saldırısında şehit düşen 8 askerden birinin Giresun'un Tirebolu ilçesinden piyade er Yaşar Doymuş olduğu belirtildi.

Doymuş'un (21) ailesinin 2 erkek çocuğunun küçüğü olduğu öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.