Hava Durumu

Şehit savcı ile ilgili paylaşım yapınca tutuklandı

Trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper hakkında sosyal medyada paylaşım yapan kadın avukat Ayşe Rabia Y., "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2017 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit savcı ile ilgili paylaşım yapınca tutuklandı

Alınan bilgiye göre, Alper hakkında sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan avukat Ayşe Rabia Y, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısına ifade veren Ayşe Rabia Y, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Avukat A.R.Y.,Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in geçirdiği kazada yaşamını yitirmesinin ardından, Facebook hesabından, 'Bugün bir kez daha anladım ki ilahi adalette zaman aşımı yok. Masum insanları üç beş çapulcunun iftirası ile tutukla, yuvaları dağıt, gerçek FETÖ'cüleri akla, ondan sonra kahraman olarak boy göster, Hesap günü çok yakın. Bize şah damarımızdan yakın olan Rabbime şükürler olsun' paylaşımında bulunmuştu.

Tepkilerin artması üzerine açıklama yapan A.R.Y.,paylaşımının yanlış anlaşıldığını belirterek, "Özel sayfamda yaptığım paylaşımımda isim yoktu. Başsavcı Alper'i kastetmedim, bir yakınımı kastettim. Amaç dışına çıktı, yanlış anlaşıldı. Ben de Başsavcı Bey'in ölümüne bir insan ve hukukçu olarak üzüldüm. Paylaşım yanlış anlaşıldığı için kaldırdım" demişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, paylaşım üzerine soruşturma başlatmıştı. Ayşe Rabia Y, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) propagandasını yaptığı ve örgütle bağlantılı olduğu iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 11 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.