Hava Durumu

Şehit Teğmeni 2,5 aylık eşi gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı

Şırnak'ın Silopi ilçesi Irak sınır hattında, teslim olacak teröristleri kararlaştırılan bölgeye sevk etmek amacıyla girdiği Habur Çayı'nda suya kapılan, kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Teğmen Burhan Sönmez (29), memleketi Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 2.5 aylık eşi Tuğba Sönmez, eşinin fotoğrafını taşıyarak, "Hakkım binlerce kez helal olsun" diyerek gözyaşı döktü.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2020 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit Teğmeni 2,5 aylık eşi gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı

Piyade Teğmen Burhan Sönmez, Şırnak'ın Silopi ilçesinde Habur Çayı Irak sınır hattında teslim olacak teröristleri kararlaştırılan bölgeye sevk etmek için girdiği Habur Çayı'nda akıntıya kapıldı. Hastaneye kaldırılan Sönmez, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Şehit Sönmez'in cenazesi Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Kayseri'ye getirildi.

Şehit Sönmez'in cenazesi ilk olarak helallik için Melikgazi ilçesi Osmanlı Mahallesi'nde bulunan baba ocağına götürüldü. Burada şehidin yakınları gözyaşı döktü, dua edildi. Helallik alınmasının ardından cenaze, tören için Kalemkırdı Camii'ne getirildi. Cenazeye Vali Şehmus Günaydın, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri ve 2,5 aylık eşi Tuğba Sönmez, ailesi ve vatandaşlar katıldı.

'HAKKIM BİNLERCE EKZ HELAL OLSUN'

Cenaze namazı öncesi Mehmet-Hatice Sönmez çifti, şehit oğullarının tabutuna sarılarak ağladı. Tuğba Sönmez, şehit eşinin fotoğrafını taşıyarak gözyaşı döktü. Tuğba Sönmez, "Allah senden razı olsun. Ben eşi olarak razı oldum. Hep razıyım. Hakkım binlerce kez helal olsun. Beni bir gün bile pişman etmedi" dedi. Şehidin kız kardeşi Mualla Sönmez de ağabeyinin kepini elinde taşıdı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Sönmez, Kartal Şehitliği'nde toprağa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.