Hava Durumu

Şehitlerimize gözyaşlarıyla veda

Yüksekova'da şehit olan 8 asker için düzenlenen cenaze töreninde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel gözyaşlarına hakim olamadı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2012 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2012 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehitlerimize gözyaşlarıyla veda
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan 8 asker için Van'da tören düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşının, askerlerin omzunda alana getirilmesiyle başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Metin Özbek, ''Görevimize ve kendimize olan inancımız karşısında terör örgütü eriyip gidecek ve hayalleri gibi karanlık dünyalarında yok olacaktır" dedi.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duadan sonra 8 şehidin cenazesi memleketlerine uğurlandı.

Törene şehit ailelerinin yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Van Vali Vekili Atay Uslu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Yaralı askerlere ziyaret
Orgeneral Özel ve Bakan Şahin, törenin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde doktorlardan yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
Bakan Şahin, şehit Piyade Er Yaşar Doymuş'un Giresun'daki baba evine de taziye ziyaretinde bulundu.

Şehitler memleketlerinde toprağa veriliyor
Saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın cenazesi Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, ulaştırma er Samet Bütün'ün cenazesi Konya'da, Piyade Onbaşı İsa Sayın'ın cenazesi Mersin'de, Piyade Kıdemli Çavuş Ali Gümüş'ün cenazesi Konya'da, piyade er Yaşar Doymuş'un (21) cenazesi, Giresun'un Tirebolu ilçesinde, Piyade Er Mustafa Türkmen'in cenazesi, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı törenle Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Akkaya köyünde, Piyade Er Umut Bulut'un cenazesi de Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın katıldığı törenle, memleketi Samsun'da toprağa verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.