Hava Durumu

Sel felaketinden kötü haber!

Edirne'de dün akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde etkisini artıran sağanak, su baskınlarına neden olurken, Edirne-Kırklareli, Edirne-Havsa karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Caddelerin suyla kapandığı kentte bazı araçlar yolda kaldı. Edirne Valiliği selde 80 yaşında bir kişinin kaybolduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2018 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2018 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sel felaketinden kötü haber!

Edirne dün akşam saatlerinde Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdi. Meteorolojinin kuvvetli yağış uyarısı yaptığı kentte, gece boyunca etkili olan ve giderek şiddetini artıran sağanak, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Edirne Belediyesi ekipleri İlhami Ertem, Sadık Ahmet ve İstasyon Caddesi'nin de aralarında olduğu 6 caddeyi aşırı su birikmesi nedeniyle trafiğe kapattı. İtfaiye ekipleri de kapalı caddelerde denetim yaparak, su baskınlarına karşı önlemler aldı.

Gece özel bir hastanenin acil servis bölümünün sular altında kaldığı kentte, bazı bodrum katı evler de sular altında kaldı.

Edirne Valiliği selde 1 kişinin kaybolduğunu duyurdu.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Aşırı yağmurun etkileri sabah saatlerinde etkisini ortaya çıkardı. Edirne'den Kırklareli ve Havsa ilçesine giden karayolu suyla kaplanması nedeniyle bir çok araç mahsur kaldı. Bir süre trafiğe kapanan karayollarında ulaşım sabah saatlerinde güçlükle sağlandı. Ekipler, suyla kapanan karayollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Sokakta park halinde bulunan yaklaşık 40 araç ise yarıya kadar suy altında kaldı. Sokakta bulunan bir özel dershane ve bir özel hastane acil servisi de su baskınına uğradı.

Vatandaşlar evlerinde sağanağın geçmesini bekliyor.

Meteoroloji verilerine göre 24 saatte kente metrekare başına 128 kilogram yağış düştü. Sağanağın bugün de devam etmesi bekleniyor.

Bu arada İskenderköy ile Söğütlüdere köyünde dere taşması sonucu kara yolundan akan sudan geçmek isteyen bir sürücü mahsur kaldı.

Aracının üzerine çıkan sürücü, polisten yardım istedi. Bölgeye giden İl Özel İdareye ait kepçe, sürücüyü mahsur kaldığı yerden kurtardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.