Hava Durumu

Selçuklu belediyesi tabelasına T.C'yi ekledi

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinin AK Partili belediyesi tabelasına T.C ibaresini ekledi. Belediye tarafından SÖZCÜ'ye yapılan yazılı açıklamada, "Meclis Üyelerimizin bu konuda bir talebi oldu ve meclisimizde görüşülerek ortak bir karar alındı" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2020 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2020 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Selçuklu belediyesi tabelasına T.C'yi ekledi

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde Cumhur İttifakı'nın adayı olarak yerel seçimlere giren AK Partili Ahmet Pekyatırmacı seçimi kazanmış, başkanlık koltuğuna oturmuştu. AK PartiliPekyatırmacı meclis üyelerinin talebi doğrultusunda belediye binasına T.C ibaresi eklettirdi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı

"ORTAK KARAR ALINDI"

Konuya ilişkin AK Partili belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*Meclis üyelerimizin bu konuda bir talebi oldu ve meclisimizde görüşülerek ortak bir karar alındı. Türkiye'mizin verdiği kurtuluş mücadelesi sonrasında kurulan ve tüm halkımızın yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet, tüm kamu binalarımızın da kurumsal kimliğinde tecelli etmiştir.

*Hâlihazırda tüm resmi belgelerde ve yazışmalarda kullandığımız Türkiye Cumhuriyeti ifadesini meclis üyelerimizle birlikte almış olduğumuz kararla hizmet binamızın girişlerinde yer alan tabelalarımıza da ekledik.

*Tüm meclis üyelerimiz ile birlikte ortak akıl ve birlikte yönetim ilkesi ile karar alıyor ve şehrimize hizmet ediyoruz.

Belediye Başkanı Pekyatırmacı, meclis üyelerinin talebi doğrultusunda belediye binasına T.C ibaresi eklettirdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KABUL ETMEMİŞTİ

Öte yandan AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi ise İYİ Parti ve CHP'li Meclis üyelerinin 8 Temmuz 2019 yılında belediye binasındaki tabelanın önüne "T.C." ibaresinin eklenmesine yönelik verdiği teklif oturum başkanının "Konya belediyesi kurulduğundan bu yana T.C. ibaresi hiç yer almadı" sözlerinin ardından oylanmadan gündemden çıkarılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.