Hava Durumu

Senarist yeğenini çekiçle öldüren dayıdan "Taciz" savunması

İstanbul Güngören'de senarist yeğenini gözünü bile kırpmadan çekiçle öldüren dayı, bugün hakim karşısına çıktı. 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan zanlı, iddiaları reddederek öldürdüğü yeğenini tacizle suçladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2021 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2021 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Senarist yeğenini çekiçle öldüren dayıdan "Taciz" savunması

Güngören'de senaristlik yapan yeğeni Emre Duran'ı (27), çekiç ve bıçak darbesiyle öldüren dayısı Yaşar Kapcak (53), bugün hakim karşısına çıktı. Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Yaşar Kapcak, maktulün annesi Saime Duran ile maktulün kız kardeşi İrem Duran ve sanık avukatı katıldı.

"OĞLUMU UYKUSUNDA ÖLDÜRDÜ"

Zanlı duruşmadaki savunmasında, yeğeninin kendisine küfürler ettiğini ve saldırdığını öne sürerek, "Kavga ettik. Öldürme kastım yoktu. Olayın ardından intihar etmek istedim" dedi. Maktulün annesi Saime Duran iddialara karşı çıkarak, "Kavga ettikleri yalan benim oğlum uyuyordu. Oğlumu uykusunda öldürdü" ifadesini kullandı.

"ONU ÖYLE GÖRÜNCE BENDE İNTİHAR ETTİM"

Sanık Yaşar Kapcak, "Olay günü Emre'yle aramızda tartışma çıktı, geldi bana saldırdı ben de yere düştüm. Gücüm yetmedi. Daha sonra küfür ve hakaretler etti. Küfür etmemesini, 2 aydır bana küfürler ettiğini söyledim. Yerde yatarken 'Allah belanı versin' diyerek yüzüme tükürdü. Kalktım yapma dedim ama o küfür etmeye devam etti. Elime geçen bir şeyle başına vurdum. Çekiçle vurduğumun farkında değildim. Ona, vurduğum gibi ben de bayılmışım. Uyandığımda yanımda çekiç vardı. Emre de baygın vaziyette yatıyordu. Çekyatın üzerindeydi ve yüzünde kan gördüm. Onu öyle görünce fenalaştım, ne yapacağımı şaşırdım. Mutfağa gidip bıçak aldım. İntihar etmek amacıyla bileklerimi kestim, salonda bulunan ilaç kutularındaki ilaçları içtim, doğalgazı açtım. Yaşamak istemedim. Yalnız Emre'ye bıçakla herhangi bir darp da bulunmadım. Bıçağı sadece kendimde kullandım" dedi.

ÖLDÜRDÜĞÜ YEĞENİNİ TACİZLE SUÇLADI

Hakimin,"Neden sana hakaret ediyor" sorusuna yönelik söz hakkı alan zanlı, "Emre, sürekli alkol alan birisiydi. Annesi de bana Emre'nin alkol almasını istemediğini söylemişti. Bende, alkol almamasını söylediğim için bana kızıyordu. Olay günü de ben salonda televizyon izliyordum. Emre de içeride uyuyordu. Uyanıp salona üstü çıplak vaziyette geldi ve o şekilde balkona çıkmak istedi. Ben de çıplak bir şekilde balkona çıkmayacağını söyledim. Aslında bir mesele daha var. Bunu söylemek istemiyordum ama anlatacağım. Kız kardeşim bana eşinin İrem ve Emre'ye taciz de bulunduğunu söylemişti. Bu mesele benim hep aklıma takıldı. Sonrasında kız kardeşime söyleyince 'biz aile arasında meseleyi kapattık' dedi. Olay anı, Emre'ye ne biçimde ve nasıl olduğunu sordum. Tartışma böyle başladı. Benim öldürmek gibi bir kastım yoktu, çok pişmanım" ifadelerini kullandı.

ANNE SAİMA DURAN İDDİALARI YALANLADI

Maktulün annesi Saime Duran, zanlının iddialarını şu sözlerle yalanladı."Sabah İrem'le birlikte işe gitmek için evden çıktık. Oğlum, evde uyuyordu hatta bana onu öğlen uyandırmamı istedi. Oğlumun, senarist yönetmenin biriyle görüşmesi vardı. İş yerimle oturduğumuz ev karşı karşıyaydı. Öğlen yemek için eve geldim. Oğlumu uyandırmaya çalıştım ama uyanmadı. Sonradan da işe gittim. Bir arkadaşım turşu isteyince 16.00 sıralarında, eve yeniden gittim. Fakat kapı duvardı her yer kilitliydi, doğalgaz açılmıştı. Ne yaptıysam kapı açılmayınca polisi çağırdım. Kapıyı çilingir açtı. Oğlum, yerde kanlar içinde yatıyordu. Bu arada alnından da bıçaklanmıştı. Çekiç de kardeşimin yattığı yatağın başucundaydı. Kardeşim, oğlumun telefonunu tuvaletin havalandırmasından atmış, kendi telefonunu da yakmış. Bu adamın mı aklı yerinde değil. Kavga ettik diye yalan söylüyor. Benim oğlum yatağında uyuyordu. Benim oğlumu uykusunda öldürdü. Bu arada ben bu adama eşimin Emre ile kızımı taciz ettiğini söylemedim. Zaten böyle bir şey de yok" dedi.

"ABİMİN ÖLDÜĞÜNÜ EVE GELİNCE ÖĞRENDİM"

Tanık olarak dinlenen maktulün kız kardeşi İrem Duran, "Olayı ben görmedim. 13.30- 22.00 vardiyasında çalışıyordum. Saat 13.30'de beni aramış ama çalıştığım İçin açamadım. Saat 15.30 gibi kendisine dönüş yaptım. Bana 'kaçta eve geleceksin' diye sordu. Ben de ona 23.00 gibi evde olacağımız söyledim. Neden aradığını sorunca da 'yok bir şey' dedi. Sonra annemi aradım dayımın aradığını söyledim. 16.30'de öğle aram bitti ve telefonu dolaba bıraktım. O esnada annem aramış ama açamadım. 17.00'de de akrabalarım gelip beni iş yerinden aldım. Abimin öldüğünü de evin önüne gidince öğrendim. Abim evde içki içmezdi. Senarist ve yazar olduğu için gündüzleri uyuyor, akşamları da çalışıyordu. Dayım sırf abime takıntılı olduğundan gece odasının ışığını kapatıyordu, internetin fişini çekiyordu. Abim için hep bize 'bundan bir şey olmaz' diyordu. Abim son bir ay eve bile doğru doğru düzgün gelmiyordu. Babamın bizi taciz ettiğine dair bir şey de asla yok. Asıl onu bu adamın kızlarına sormak lazım. Hatta dayım bize Allah'a inanmayıp, bir arkadaş ortamında insan kanı içtiğini bile anlatmıştı" dedi.

Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, sanık Yaşar Kapcak'ın, Adli Tıp'tan cezai sorumluluğunun bulunup bulunmadığına ilişkin akıl sağlığı raporu talep ederken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Kan donduran olay, 23 Eylül 2020 tarihinde yaşanmıştı.İş yerinden eve gelen anne Saime Duran, kapının açılmaması üzerine polise haber vermiş, çilingir aracılığıyla kapının açılmasıyla maktul Emre Duran'ın kanlar içinde yerde yattığı ve sanık dayısı Yaşar Kapcak'ın da evin içinde olduğu görülmüştü. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, kapı açıldığında evdeki, doğalgazın açık durumda olduğu yer alırken, otopsi sonucu neticesinde maktul Emre Duran'ın çekiç ve bıçak darbesiyle özellikle baş kısmından yaralanmak suretiyle öldürüldüğü tespit edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.