Hava Durumu

Sendika hazırlığı

PFDK'nın İbrahim Akın ile Serdar Kulbilge'ye verdiği cezanın ardından futbolcular ve futbol adamları büyük tepki gösterirken, olayın sadece tek bir kişiye yıkılmasını eleştirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2012 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2012 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sendika hazırlığı
Tolgay ATAOKAY

Oyuncuları korumaya yönelik yeni bir oluşum için düğmeye basıldı.

İbrahim Akın'ın PFDK tarafından 3, Serdar Kulbilge'nin de 2 yıl hak mahrumiyeti cezası alması, futbolcuların ve futbol adamlarının tepkisine neden oldu. Sadece İbrahim ve Serdar'ın suçlu bulunması ve şike yapanın yanında yaptıranın cezasız kalması, sendikal oluşumu da gündeme getirdi. Sosyal paylaşım platformunda birçok futbolcu olayı kınarken, en sert tepkilerden birisi Sedat Yeşilkaya'dan geldi. Şu sıralar Şanlıurfaspor forması giyen Yeşilkaya twitter aracılığıyla; "İbrahim Akın'a tüm futbolcular destek olsa, 1 hafta maçlara çıkmama kararı alsa ve bu cezanın kalkması için oyuncular birlik olsa ama nerdeee" diyerek tepkisini dile getirdi.Bursaspor'un eski futbolcusu ve Kızılcahamamspor'un şu anda menajerliğini yürüten Erkan Özbey de duruma tepki verenler arasında yer aldı.

ÇALIŞMALARA BAŞLADIK


Erkan Özbey sendika ile ilgili çalışmalara başladıklarını belirtirken, BH Spor'a açıklamalarda bulundu. Özbey futbolcuların haklarının korunması gerektiğini belirterek; "Sendika kurmak anlamında çalışmalarımız sürüyor. Taslak hazırlanıyor ve 2 avukat arkadaşımız bu konu ile ilgili çalışma yapıyor. İspanya ve İtalya'daki sendikal oluşumları inceliyoruz" dedi. Verilen kararlara da değinen Özbey; "Etik Kurulu ve PFDK'nın aldığı kararlar doğru değil. Sadece bazı şeylerin üzerini örtme çalışmaları bunlar" ifadesini kullandı. 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.