Hava Durumu

Senin yapacağın işi...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, temel atma töreninde konuşma yaptığı sırada kürsünün yerinden çıkması ardından müteahhide fırça attı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2013 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Senin yapacağın işi...

Samsun’un Bafra İlçesi’nde katıldığı temel atma töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gündemle ilgili değerlendirmeler yaptı. Kılıç, "Derdi olanlar, tasası olanlar, yüreği yananlar bu meselenin en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istiyor. Ama siyasetini teröre bağlayanlar, siyasetini şehit cenazelerindeki sloganlara bağlayanlar onlarda eylemleri meydanları radikalleşmeyi işaret ediyor. Bu millet kararını verdi. Çözüm sürecinde akla uygun, hukuka uygun, demokrasiye uygun milletin iradesine ve verdiği vekalete uygun olan bütün süreçler denenecektir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, karayolu ile geldiği Samsun’un Bafra İlçesi’nde yapılacak Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Bakan Kılıç’ı tören alanında sporcular karşıladı. Temel atma töreninde konuşma yapan Bakan Kılıç, "Biz gece gündüz sizin için çalışıyoruz. Tüm imkanları sizin için seferber ediyoruz. Sadece tesis yapmakla inşaatları yapmakla kalmıyor aynı zamanda memleketimizin her alandaki problemlerinin kalıcı çözümlere kavuşması için sıra dışı büyük önemli gayretler yürütüyoruz. Bir çözüm sürecinin içerisindeyiz. Türkiye’nin 30 yılı aşkın süredir büyük mücadele verdiği terör meselesini kalıcı bir çözüme kavuşturmak için anaların vicdanına danıştık. Babaların vicdanına danıştık. Topyekun toplumun nabzını tuttuk toplumsal vicdana danıştık ve nihayetinde bu yılda atılması gereken adımları atmak üzere devlet katında sağlam esaslı kararlar aldık. Kamuoyu araştırmalarında görüyoruz ki halkımızın yarıdan çok fazlası bizim arkamızda" diye konuştu.

Bakan Kılıç, derdi, tasası olanların yüreği yananların bu meselenin en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istediğini dile getirdi. Bakan Klıç, "Ama siyasetini teröre bağlayanlar, siyasetini şehit cenazelerindeki sloganlara bağlayanlar, onlarda eylemleri meydanları radikalleşmeyi işaret ediyor. Bu milletin yüreği yandı yanacağı kadar. Anaların yüreği yanacağı kadar yandı. Artık milletin yüreğine yeni yangınlar ekmeye kimsenin hakkı yok. Artık kandan ve terörden beslenmeye kimsenin hakkı yok. Artık ’şehit cenazeleri gelse de şunları orada protesto etsek’ diye el ovuşturmaya hiç kimsenin hakkı yok. Bu millet kararını verdi. Çözüm sürecinde akla uygun, hukuka uygun, demokrasiye uygun, milletin iradesine ve verdiği vekalete uygun olan bütün süreçler denenecektir. Büyüklerimizin buyurduğu bir söz var; niyet hayr akıbet hayr. Biz bu yola hayırlı bir yolla çıktık, akıbetinin de hayr istikametinde tecelli edeceğine inanıyoruz. Bir yandan gençlerimizi yetiştirmeye ve onlara yeni bir gelecek kurmaya gayret ediyoruz, bir yandan da gençlerimizi yaşatmaya onlarla birlikte güçlü yarınları kurmaya gayret ediyoruz" dedi.
Bakan Suat Kılıç’ın konuşmasının ardından tesisin temel atma töreni gerçekleştirildi. Tören sonunda Bakan Kılıç, bakanlığı tarafından 6 model uçak gönderilen Bafra Havacılık Kulübü üyeleriyle görüştü. Bakan Kılıç, öğrencilerin üzerine ’Suat Kılıç- 1’ yazdığı model uçakla birlikte fotoğraf çektirdi.

BAKAN KILIÇ, ATAKUM’DA TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun programı kapsamında Atakum İlçesi’ndeki Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.
Bakan Kılıç, temel atma töreninde yaptğı konuşmada bakanlığının yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler verirken Türkiye gündemiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Kılıç, Türkiye genelinde 155 tane gençlik merkezi yapıldığını, 80’ini de hazır binaların kiralanarak gençlik merkezi olarak hizmete açmanın mücadelesini sürdürdüklerini belirtti. Bakan Kılıç, "Gençlerimize sahip çıkabilirsek, onları geleceğe hazırlayabilirsek, güçlü yarınlar için kurduğumuz bütün hayaller bu dakikadan sonra gerçek olacak. Ama gençlerimizi hele okul dışındaki saatlerinde sahiplenemezsek sokağa terk edersek o takdirde  gençlerimiz doğuda başka tezgahlara batıda başka tezgahlara düşecek. Başkalarının istismarına maruz hale gelecek. İşte bu nedenle biz bütün Gençlik ve Spor Bakanılğı ekibi olarak gençlerimize yönelik çalışmalara tam manasıyla motive olup faaliyetlerimize bu yönde devam ediyoruz. Bir yandan gençlerimizin eğitimlerine diğer yandan sosyal becerilerine öte yandan da sağlık ve güvenlik içinde yaşamalarına gayret sarfediyoruz" dedi.

Bakan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:"İçinde bulunduğumuz demokratik açılım süreci de böyle bir süreç. anaların yüreği yanmasın, memleket daha fazla yangın yerine dönmesin, hiç kimse Türkiye’de terör var kan var gözyaşı var demesin. Türkiye yatırım yapılabilir ülke olmaktan uzak gösterilmesin. Milli gelirimizin önemli bir kısmı terörle mücadeleye terk edilmesin diye milletçe bir büyük mücadele yürütüyoruz."
Bakan Kılıç’ın konuşmasının ardından dua okunup inşaatın temeline harç döküldü.

BAKAN KILIÇ: "AK PARTİ, TÜRK SİYASETİNE ÇOK GELENEK KAZANDIRDI"

Temel atma törenleri ve açılışlar için Samsun’a gelen Gençlik ve Spor Bakını Suat Kılıç, Ak Parti Genel Merkezi ARGE Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’ne katıldı.
Burada konuşan Bakan Kılıç, "Ak Parti Türk siyasetine pek çok geleneği kazandırdı. Pek çok hamlemiz, attığımız adımlar, ilk defa Ak Parti ile denendi. Ve bunların çoğu diğer partiler tarafından örnek alındı. Ak Parti modeli, Türk siyasetinin aslında dönüşüm anlamında milat noktası olarak kabul edilebilir. Ak Parti siyasetin ilkelerini yeniden belirledi. Ak Parti kavramları yeniden tanımladı. Kurumları yeniden şekillendirdi. Siyaset yapma biçimini bambaşka yeni bir hale getirdi. Ak Parti ilkeli bir duruş sergiledi. Daha biz yola çıkarken sessiz milyonların sesiyiz, kimsesizlerin kimsesiyiz dedik. Sadece iç politikamızı değil, diplomasimizi, vizyonumuzu da, sessiz milyonların sesiyiz, kimsesizlerin kimsesi olmak anlayışı üzerine inşa ettik. Ak Parti, siyaset anlayışı ile üniversitelerde siyaset bilimi ve kamu yönetimi gibi bölümlerde ders olarak okutulması gereken başarıları ortaya koyan bir hareket" dedi.

BAKAN KILIÇ’TAN KÜRSÜ FIRÇASI

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, temel atma töreninde konuşma yaptığı sırada kürsünün yerinden çıkması ardından müteahhide, "Şöyle bir kürsüye dokundum yerinden fırladı. Senin yaptığın işi bu vesileyle iki kez kontrol edeceğim" diyerek konuşmasını sürdürdü. Daha sonra Olimpiyat Oyunları için puan veren Grand Prix yarışlarından ikincisi olan Judo Grand Prix Samsun 2013 Müsabakalarının Açılış Seremonisi’ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Uluslararası Judo Federasyonu Başkanı Marius Vizer ile de sohbet etti.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen programda, Judo Grand Prix Samsun 2013’ün, spor kenti Samsun’da daha nice uluslararası organizasyonlara atılan ilk adım olduğunu belirterek, şöyle dedi: "40 ülkenin judocularına ev sahipliği yapıyor olmanın gururunu taşıyorum. 2020 olimpiyat adayı İstanbul’un olimpiyat sürecini yöneten bakan olmanın gururunu yaşıyorum. Bütün bu adımları atarken arkamızda siz değerli Samsunlular’ın maddi manevi gücünü hissediyorum. Dünya Judo Federasyonu Başkanı 2020 yolunda bize başarılar diledi. Sloganımızı duydunuz, ’Birlikte köprüler kurmak’ diyoruz. Medeniyetler, kıtalar arasında köprüler kurmak bugünle yarın arasında köprüler kurmak. İnançlar arasında köprüler kurmak."
 

Bakan kılıç konuşma ardından judo müsabakalarını izledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.