Hava Durumu

Şenol Güneş'ten Emre Belözoğlu'na övgü!

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Tivibuspor'a yaptığı açıklamada Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ve Fenerbahçe A Takım Futbol Direktörü Emre Belözoğlu'nu övdü.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2021 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2021 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şenol Güneş'ten Emre Belözoğlu'na övgü!

Dünya Kupası Elemeleri'nde 3 maçta 7 puan toplayan A Milli Takımımız'ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, birçok konuya dair açıklamalar yaptı. Deneyimli teknik adam EURO 2020'deki hedefi de açıkladı.

'İyi futbol oynayanlara karşı iyiyiz'

Tivibu Spor'un canlı yayın konuğu olan Şenol Güneş, "Üç maçta 7 puan gayet iyi. Hem Hollanda'yı hem Norveç'i oyun ve skor olarak iyi geçtikten sonra Letonya maçındaki beraberlik bizim için üzüntü verici oldu. Avrupa Şampiyonası'nda ilk hedefimiz gruptan çıkmak. Biz kaybetmenin de kazanmanın da ne olduğunu iyi biliyoruz. Kazanarak havaya girmiyoruz, kaybedince kahrolmuyoruz. Hayat devam ediyor. Mart ayında oyuncularımızın daha hazır olduğunu düşünüyorum. Eylül ayında öyle değildi. Bu da Uluslar Ligi'nde görüldü. Şunu söylemeyeliyim; İyi futbol oynayanlara karşı iyiyiz. Dünya Kupası ayrı bir dünya orada olmamız gerekiyor. Halkımıza umut verdik. Onu mutluluğa çevirmemiz gerekiyor" dedi.

'Cenk'in Beşiktaş'tan gitmesini istemedim'

BB Erzurumspor - Beşiktaş maçında sakatlanan milli golcü Cenk Tosun'la ilgili ise Güneş, "Cenk Tosun çok yetenekli ve kariyerli bir oyuncu. Cenk'in Beşiktaş'tan ayrılması o anda kulübümün ve kendisinin menfaati için verilmiş bir karardı. Cenk'in ayrılmasını istememiştim. Fakat o ayrılık süreci yaşandı. Ne yazık ki Cenk sakatlık yaşadı; Cenk'i ziyaret ettim, morali iyiydi, ameliyatı iyi geçti. Cenk'in sakatlanmasına çok üzüldüm" ifadelerini kullandı.

'En iyisi Rüştü Reçber'

Kalecilerin performansını değerlendiren Şenol Güneş, "23 kişilik son kadromuzu Haziran ayında açıklayacağız. Herkes yeteneğini, karakterini, oyuncu gücünü sahada %100 göstermeli. Takım olarak göstereceğiz diye düşünüyoruz. Herkese kapımız açık. Kalecileri ve genç futbolcuların yetişmesinde en büyük pay altyapıdaki hocalarına ait. Kalecilerimiz çok iyi. Fakat Türk futbolunun en iyi kalecisi Rüştü Reçber'dir. Ben de dahil, Rüştü benden de iyiydi" açıklamasını yaptı. Şenol Güneş, Süper Lig'in kalitesi hakkında ise "Ne yazık ki futbol konuşulmuyor. Futbol dışı konular gündemi meşgul ediyor. Sonunda da bir şampiyon çıkıyor ve lig bitiyor. Kuvvetler ayrılığından yanayım; antrenörler derneği ve futbolcular derneği daha güçlü olmalı. Futbolun asıl sahibi taraftardır, taraftara futbolu sevdirmeniz lazım. Gereksiz konularla gündemi meşgul ederseniz kulüpler yıpranır, bu milli takımda da böyledir. Kulüpler, taraftarlara açık olmalı." diye konuştu.

'Emre bizimle çalışabilirdi'

Sergen Yalçın ve Emre Belözoğlu için ise Güneş, "Sergen Yalçın oyuncu olarak da çok yetenekliydi. Sergen Yalçın; inişli çıkışlı grafik sergiledi. Bugünkü Sergen Yalçın, o günkü Sergen Yalçın'ın başında olsa çok başarılı olurdu. Sergen Yalçın; şu anda çok başarılı, kendini yeniliyor. Göztepe'de Ünal Karaman işini saygın bir şekilde yapıyor. Ünal Karaman, Trabzonspor'da da başarılıydı. Okan Buruk da Başakşehir'de başarılıydı. Okan Buruk tırnakları ile kazıya kazıya geldi. Emre'yi çok beğeniyorum. Emre sportif direktörlük ile antrenörlük arasında gidip-geldi. Emre için Fenerbahçe olmasaydı; bizimle de çalışabilirdi. Bu konu gündemimizde vardı. Emre, sportif direktör mü olacak, antrenör mü olacak? Buna karar verecek. Şimdi antrenör olacak gibi. Emre Belözoğlu 1 numara olur." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.