Hava Durumu

Şenol Güneş'ten Noyan'a şok itiraf! Kredim kalmadı

Mayıs 16 Grubu üyelerine projelerini anlatan başkan adaylarından Timur Noyan ve Cüneyt Özkan kulübün mali durumunun açıklanmamasından dert yandı. Mevcut başkan ve başkan adayı Recep Bölükbaşı ise “Adaylara değil kongre üyelerine hesap veririm” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2015 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2015 08:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şenol Güneş'ten Noyan'a şok itiraf! Kredim kalmadı
Bursaspor’un 3 başkan adayı yarın yapılacak Olağan Genel Kurul öncesi Mayıs 16 Grubu üyeleriyle bir araya gelerek projelerini anlattı. Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği’nde (BUMİAD) gerçekleştirilen “Mayıs 16 Grubu üyeleri başkan adaylarıyla buluşuyor” toplantısında açılış konuşmasını yapan grup sözcüsü Orhan Erhan Güngör, adaylara başarılar dileyerek, “Mayıs 16 Grubu yeni yapılacak başkanlık seçiminde kim seçilirse seçilsin proje üretmeye ve Bursaspor’a destek vermeye devam edecektir” dedi. 

BORÇ BORSA GİBİ DEĞİŞİYOR

Toplantıya ilk katılan isim başkan adaylarından Timur Noyan oldu. Soru cevap şeklinde geçen panelde Bursaspor’un çok ciddi mali krizde olduğunu öncelikle bunu ortadan kaldırmaları gerektiğini savunarak Noyan, “Borcumuz borsa gibi bir 120 milyon lira oluyor bir 90. Neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Kulübümüz şeffaf değil. Buradan bir söz veriyorum. Başkan olduğum gün uluslararası bir denetim firmasına açıp, tabloyu bütün Bursa kamuoyuna açıklayacağım ve bu tablo günü gününe güncellenecek” dedi. 

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yaptıkları görüşmeyi anlatan Timur Noyan, şu ifadeleri kullandı; “Futbolculara karşı artık kredisinin kalmadığını söyledi. ‘Bir söz verdik ödeyemedik, ikinci söz verdik tutamadık sonra antrenmana çıkmama krizi yaşandı’ dedi Şenol Güneş.”

ÖDEMELERİ BİLMİYORUZ

Bursaspor’un bir diğer başkan aday Cüneyt Özkan ise kulüpten mali tabloyu istediklerini ancak olumlu bir yanıt alamadıklarını ifade ederek, “Geçen sene de, bu sene de mali tabloyu bize vermediler. Hukuken 7 Mayıs 2015’teki ilk genel kurul tarihi öncesi kongre üyelerine bilanço sunulması gerekiyordu. Orada da bulamadık. Ne ödeyeceğimizi bilmiyoruz. Bilinmeyen bir mali tablo ile seçime giriyoruz. Bu çok ciddi bir problem. Mali tabloyu bilmeden acil eylem planını anlatabilmemiz çok zor” şeklinde konuştu. 

Yeni stadyum ile birlikte yeni bir projeyi hayata geçirmek istediklerini belirten Cüneyt Özkan, “Biliyorsunuz kombinelerden Passolig’e para aktarılıyor. Bursaspor dergi aboneliği ve forma alana kombine bileti 10 lira yapacağız. Bu şekilde 40 bin dergi abonesine ve 40 bin forma satışına ulaşacağız” dedi. 

HESABI KONGREDE VERİRİM

Bursaspor’da daha güzel şeyler yapabilmeleri için Bursa’nın birlik beraberlik halinde olması gerektiğini vurgulayan Recep Bölükbaşı, “Bu sezon için ilk 5 demiştik, önümüzdeki dönemden itibaren demeçlerim, açıklamalarım şampiyonluk olacak” şeklinde konuştu.​

Yeşil Beyazlı kulübün mevcut başkanı ve başkan adayı Recep Bölükbaşı ise Bursaspor başkanlık makamının deneme tahtası yeri olmadığını söyledi. Adaylara hesap vermek zorunda olmadığını belirten Bölükbaşı, “Bizim hesap vereceğimiz yer genel kuruldur. Ben aday olurken Bursaspor’un kaç para borcu olduğunu bilmiyordum. Bursaspor aşkıyla geldim. Kendine güvenen adam borca bakmadan elini taşın altına koyar. Şu zor dönemde gemiyi limana getirdik. Eğer yeniden göreve seçilirsek artık yürümeyeceğiz, koşacağız” dedi.(Ozan DEMİR)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.