Hava Durumu

Sergen Yalçın siftah yaptı

Sergen Yalçın ile ilk maçına çıkan Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u deplasmanda 2-1 yendi. Ev sahibi ekip maç boyunca etkili bir futbol sergileyip net fırsatlardan yararlanamazken; Beşiktaş, 2 tehlikeli atağında Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül'ün golleriyle sahadan galip ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2020 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2020 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sergen Yalçın siftah yaptı

Çaykur Rizespor'a konuk olan Beşiktaş, Sergen Yalçın Yalçın ile ilk maçına çıktı. Kartal'ın yeni teknik direktörü, 19. haftada Göztepe'ye 2-1 yenildikleri maçın 11'ine göre 4 değişiklik yaptı. Sergen Yalçın, Tyler Boyd ve Douglas yedek soyunurken, Rıdvan Yılmaz ile sarı kart cezalısı Necip Uysal kadroda yer almadı. Bu oyuncuların yerine, Gökhan Gönül, Caner Erkin, sakatlığı geçen Adem Ljajiç ve kart cezasını dolduran Elneny görev aldı.

Maça iki taraf da sakin başlarken; Çaykur Rizespor rakip kaleye daha çok giden ekip oldu. Ev sahibi ekip, Beşiktaş'ın hatalarını beklerken; iki kez beklediği fırsatı elde etti. İlk olarak 22. dakikada Caner'in kaleciye kafayla gönderdiği topu Karius'tan önce kapan Skora, sağ çapraza indi. Vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

Sakin kalmaya çalışan ve alışılagelen Sergen Yalçın takımlarının aksine daha çok pas yapan Beşiktaş, 29. dakikada organize bir atakla golü buldu. Ljajic'in sağ kanada gönderdiği topu Atiba kaleye paralel ortaladı. Burak Yılmaz'ın penaltı noktasının yakınından vuruşunda top sol direğin yanından ağlarla buluştu.

36. dakikada Çaykur Rizespor, eşitliği sağladı. Morozyuk'un sağdan penaltı noktası üzerine ortasında Karius-Vida anlaşmazlığında araya giren Skoda, kafayla topu ağlarla buluşturdu ve skoru 1-1'e getirdi.

İkinci yarıya Çaykur Rizespor daha atak bir görüntüyle başladı. Umar Aminu ile iki kez gol fırsatı yakalayan Çaykur Rizespor'un bir şutu direkten dönerken; golü bulan Beşiktaş oldu. 79'da, Burak Yılmaz'la paslaşarak cezasahasına giren Adem Ljajic, düşe kalka son pasını sağa açtı. Gökhan Gönül, kontrol ettiği topa çaprazdan çok sert vurdu ve 2. kez Rizespor ağlarını havalandırdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Sergen Yalçın'la çıktığı ilk maçtan 3 puan çıkaran Kartal, 2 maç sonra kazandı ve puanını 33 yaparak zirve iddialarını sürdürdü.

Çaykur Rizespor ise 24 puanda kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.