Hava Durumu

Sertleşme sorunu yaşayan erkekler için doğal yöntemler

Birçok erkeğin korkulu rüyası; sertleşme sorunu. Hem ilişkileri hem de sosyal hayatı olumsuz etkileyen sertleşme sorunu birçok tıbbi tedavi yöntemi var. Ancak sertleşme sorununa doğal ve basit çözümler arıyorsanız, bu haber tam size göre! Üroloji ve Androloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş, erkeklerde sertleşme sorunu hakkında bilinmesi gerekenleri ve sertleşme sorunu için doğal tedavi yöntemlerini anlattı. // posta.com.tr

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2021 20:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2021 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sertleşme sorunu yaşayan erkekler için doğal yöntemler

Erkek cinsel organındaki sertleşme sorunu ya da diğer adı ile sertleşememe problemi olarak bilinen hastalığına tıpta erektil disfonksiyon deniyor. Sertleşme sorunu tün dünyada yaygın görülen erkek cinsel sağlık problemlerinin başında geliyor.

Sorun sadece biyolojik olsa bile çoğunlukla eşlik eden psikolojik, sosyolojik ve kültürel farklılıklar eşliğinde değerlendirilmesi gereken bir hastalık. Bu nedenle sonuçları bakımından da sadece hasta bireyin sorunu olmakla kalmaz aynı zamanda eşini, aile içi iletişimi bozduğundan çocuklarını ve bireyin iletişimde bulunduğu tüm sosyal çevresini olumsuz etkileyen bir hastalıktır.

Sertleşme sorunu, günlük yaşamda ciddi bir sorun olarak gözükmüyor olsa bile gerçekte, kişinin ve partnerinin fiziksel, psikolojik ve sosyal yaşamını ciddi derece etkileyen önemli bir sağlık sorunu. Bu soruna sahip çiftlerin yaşam kalitelerinde ciddi derecede bozulma gözlemleniyor olup, aile içi iletişimlerinde, aile huzur ve mutluluklarında önemli derecede olumsuz etkileniyor.

Sertleşme sorunun tedavisi 3 aşamaya dayanıyor

Bu nedenle sertleşme sorunu yalnızca erkeğe ait bir sorun olmaktan çıkıp aile içindeki hem erkeği hem de kadını ilgilendiren önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor.

Farklı çalışmalarda, çok sayıda insan grupları üzerinde elde edilen verilere göre 40-70 yaş arası erkeklerde sertleşme sorunu görülme oranı yüzde 52 olarak belirlendi. Ancak sertleşme sorunu hafif-orta-şiddetli derece olarak derecelendirildiğinde aynı yaş grubunda hafif derecede olanlar yüzde 17, orta derece olanlar yüzde 25, şiddetli derece sertleşme sorunu yaşayanlar yüzde 10 olarak belirlendi.

Sertleşme sorununun tedavisi 3 temele dayanıyor:

1-Sertleşme sorununa yol açabilecek düzeltilebilir nedenlerin belirlenmesi ve ortadan kaldırılması:

Bununla ilgili tüm tanı ve tedavi sürecinin bir üroloji/ androloji uzmanı tarafından belirlenmesi yürütülmesi esastır.

2-Hasta ve partneri için yeterli cinsel eğitim ve iletişimin sağlanması

Tüm bunları uygularken hastanın ve partnerinin beklentilerini bilmek önemlidir. Uygulanacak tedaviye çiftlerle birlikte karar verilmesi en uygun olan durum. Bir yandan sertleşme sorununu çözerken öte yandan çiftlerin psikososyal açıdan desteklenmesi ve erkeğin diğer sağlık sorunlarının çözümlenmesi önemli.

3-Doğal tedavi yöntemleri

Bu hastalarda yaşam tarzı değişikliklerinin doğal tedavinin vazgeçilmezi olduğu biliniyor. Bu anlamda sertleşme sorunu yaşayan hastalar için yapılabilecek pek çok şey var. Bunlardan bazıları aşağıda maddeler halinde sıralandı:

Sigaradan uzak durmak

Alkol ve uyuşturucu maddelerden uzak durmak

Aşırı stres ve yorgunluktan kaçınmak

Düzenli ve dengeli beslenmek

Düzenli beden eğitimi egzersizi yapmak

Düzenli sağlık kontrolleri ile hekim tarafından takip edilmek

Obezite (aşırı şişmanlık) ile mücadele etmek

Mevcut kronik hastalıkların tedavisini almak

Var olan kronik hastalıklar için kullanılan ilaçların cinsel yan etkileri konusunda doktorunuzla görüşmek

Doktor önerisi olmaksızın cinsel uyarıcı, sertleşme artırıcı ilaç kullanmamak

Sertleşme ile ilgili ilaçları eczaneler dışında satılan yerlerden temin etmemek

İnternet ve sosyal medyada reklamlar sureti ile tanıtılan ilaçları kullanmamak ya da kullanmadan önce mutlaka bir uzman doktor görüşü almak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.