Hava Durumu

SES Bursa Şube Eş Başkanı Açık'tan ücret açıklaması

SES Bursa Şube Eş Başkanı İrfan Açık sağlık emekçilerinin insanca yaşamaya yetecek kadar bir ücret talep ettiklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2021 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
SES Bursa Şube Eş Başkanı Açık'tan ücret açıklaması

SES Bursa Şubesi'nden yapılan basın açıklaması şu şekilde;

"Biz Sağlık Emekçileri farklı ünvanlarda olsak da hizmeti beraber yürütmekteyiz. Kimse bu birlik ve beraberce ekip halinde sağlık hizmeti sunduğumuzu unutmamalıdır. Ekibi bir birine düşürecek her türlü eylemden, düşünceden uzak durulmalıdır.

Pandemi dönemi özellikle göstermiştir ki, tüm sağlık hizmeti veren Sağlık Emekçileri çalışmada, izin kullanmada "Sağlık Personeli" olarak değerlendirilip aynı kategoriye alınırken ödemelerde ayırım yapılmış olması daha doğrusu yapılıyormuş gibi yapılması kabul edilemez.

Biz Sağlık Emekçileri her türlü mücadeleyi birlikte sürdürmeye, alanda da iş yerinde de birlikte çalışmaya ve yan yana yürümeye devam edeceğiz.

Bütün bunlar olurken Toplu Sözleşme Masasında eli boş kalkan yetkili olduğunu söyleyen sendikalar Sağlık Emekçileri ve diğer Kamu Emekçilerini 400 lira aldatmacasıyla gözünü boyamaya çalışmaktadır.

Dün akşam Meclisten geçen yasa teklifinde hiçbir Sağlık Meslek Örgütünün öneri, görüş ve düşüncesi alınmadan liyakat sahibi olmayanlar tarafından hazırlandığı açıkça görülmektedir.

Biz bu oyuna gelmeyeceğiz! Sağlık Ekip İşidir!

Defalarca dile getirdiğimiz gibi ek gösterge tüm ünvanları kapsayacak şekilde eğitim durumuna göre düzenlenmelidir!

Ek ödemeler maaşa yansıyacak şekilde yine adil bir düzenleme ile yasalaştırılmalıdır!

Ücret artışları eğitim-görev durumuna göre tüm sağlık emekçilerini kapsayacak şekilde ayrıştırmadan adil düzenlenmelidir!

Gerçek fiili hizmet (yıpranma) kanunu tüm sağlık emekçilerini ve geçmişteki hizmetleri yok sayılmadan yeniden düzenlenmelidir!

Yapılacak tüm düzenlemelerde Sağlığın Ekip işi olduğu asla unutulmamalıdır! Sağlık Hizmetlerinde tüm sağlık emekçilerinin (her ünvandaki) emeği vardır. Çalışma barışı bozulacak düzenlemelerden kaçınılmalıdır!

Hasta bakımını ve tedavisini yürüten hemşirenin, görüntüleme alanında çalışan radyoloji teknikerlerinin, her türlü tetkikleri çalışan laborantların, sağlık hizmeti üretiminde aktif rol alan hastabakıcıların, şoförün, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının emeğinin göz ardı edildiği, is barışını bozan ve ayrışmaya yol açan bu düzenlemeyi kabul etmiyoruz. Bütün bu meslek gruplarının emeğinin yok sayıldığı bir sistemde sağlık hizmeti üretilemez.

Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerine buradan bir kez daha sesleniyoruz! Hiçbir hak ve menfaatimizi korumayan hatta her geçen gün daha fazla mağdur eden sendikalara desteğinizi çekin! Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında etkili olan SES imize üye olup ve destek vermeye davet ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.