Hava Durumu

Seul'deki anaokullarında robotlar işbaşında

Güney Kore'de çocukları geleceğin yüksek teknolojili dünyasına hazırlamak için robotlar devreye sokuldu. Başkent Seul'deki pilot projede 25. cm boyundaki robotlar anaokullarındaki yerlerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2021 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2021 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Seul'deki anaokullarında robotlar işbaşında

Güney Kore'nin başkenti Seul'de, gelecek nesli yüksek teknolojiye hazırlamaya yardımcı olmak için uygulamaya koyulan pilot proje kapsamında anaokullarında robotlar yardımcı olarak kullanılmaya başlandı.

Robotlar şu anda Seul'deki 300 anaokulu ve çocuk bakım merkezinde kullanılıyor. Hükümet robotların 3-5 yaş arası çocuklar için kullanılmasını öneriyor.

'Alfa Mini' adlı 24.5 cm boyundaki robot dans edebiliyor, hikâye anlatabiliyor, kung fu hareketleri öğretebiliyor, hatta gaz çıkarıyor. Çocuklarla diyalog esnasında robotlar göz kırpıyor, göz bebekleri de kalp şekline bürünüyor. Robotlar kasklarındaki kamerayla da fotoğraf çekip aynı anda görüntüleme için tabletlere gönderebiliyor.

AFP'ye konuşan öğretmen Byun Seo-yeon, "Robotlar çocukların yaratıcılığının gelişmesine yardımcı oluyor" dedi.

Seul yönetiminde çocuk bakımı bölümünde görevli Han Dong-seog da "Gelecekte yapay zeka ve buna ilişkin aletleri nasıl kullanacağını bilmek çok önemli hale gelecek" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.