Hava Durumu

Sevgilisi aramadığı için canına kıymak istedi

Kastamonu'da genç bir kız, tartıştığı sevgilisi bir hafta aramayınca Kastamonu Kalesine çıkarak intihara kalkıştı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2013 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2013 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sevgilisi aramadığı için canına kıymak istedi

Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesinde erkek arkadaşı Reha Genç ile birlikte kalan Jale Yekbaş (22), sevgilisi ile bir hafta önce tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Reha Genç evi terk etti. Arkadaşı telefonlarına cevap vermeyince Jale Yekbaş, sesini duyurabilmek için Kastamonu Kalesine çıkıp intihar etmek istedi .

"BENİ NİYE ARAMADIN?"

Genç kızı, olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ile polisler ikna etmeye çalıştı. Polis ekipleri, uzun süre genç kızı intiharından caydırmak için çaba göstermesine rağmen ikna olmadı. Bunun üzerine genç kızın sevgilisi Reha Genç, telefonla arandı. Jale Yekbaş, telefonda görüştüğü sevgilisine "Sen bir haftadır neredesin, beni niye aramadın" şeklinde tepki gösterdi. Reha Genç, olay yerine çağırıldı. Bu sırada polis yine ikna çabalarına devam etti.

"TALİHSİZ BİRİYİM"

Jale Yekbaş, bir hafta önce kavga ettiklerini ve kendisini aramadığını belirterek, "Bir haftadır eve gelmiyor. Telefonlarını kapattı, açmıyor" dedi. Anne ve babasını kaybettiğini belirten Yekbaş, Osmaniye'den gelerek Kastamonu'ya yerleştiğini ve kimsesi olmadığını kaydetti. Kendisini çok talihsiz olarak niteleyen Yekbaş, daha önce birkaç kez intihar girişiminde bulunduğunu fakat başarılı olamadığına dikkat çekerek, "Şimdi burada atlasam düştükten sonra kalkar yürürüm. Çok talihsizim. Zaten bir türlü ölemiyorum" diye konuştu. Yekbaş, polis ekiplerinin telaşlanmamasını isteyerek, sevgilisi gelene kadar atlamayacağını belirtti.

2,5 SAAT UĞRAŞTI

Olay yerine gelen Reha Genç, psikolog eşliğinde genç kızın yanına getirilmek istendi. Birden kız arkadaşına tepki gösteren Reha Genç, korkuluklardan atlamak istedi. Polis ekiplerinin tuttuğu Reha Genç, yatıştırıldıktan sonra kız arkadaşı Jale Yekbaş ile görüştürüldü. Bir süre konuşan çifti ikna etmek kolay olmadı. Yaklaşık 2,5 saatlik bir ikna çabasının ardından Jale Yekbaş, dikkatli bir şekilde korkuluklardan atlayarak güvenli bir noktaya götürüldü. Yekbaş, erkek arkadaşı Reha Genç'in elinden tutarak ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Erkek arkadaşıyla barışan ve etrafa gülücükler saçan genç kızın mutluluğu dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.