Hava Durumu

Sevgilisinin boğazını kesen zanlıya 24 yıl ceza istemi

Samsun'da tartıştığı 18 yaşındaki sevgilisi Serpil Ö.'nün boğazını keserek yaraladığı iddiasıyla 19 yaşındaki tutuklu üniversite öğrencisi Mecit Özbakan'ın yargılanmasına devam edildi. Tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu olup duruşmaya katılan Serpil Ö., sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Cumhuriyet savcısı ise tutuklu sanık hakkında, kasten bir kişi öldürmeye teşebbüs suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2013 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2013 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sevgilisinin boğazını kesen zanlıya 24 yıl ceza istemi

Olay geçen Mart ayında İlkadım İlçesi'ndeki Kurtuluş Yolu'nda meydana geldi. İddiaya göre yaklaşık 2 yıldır gönül ilişkisi yaşayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yeşilyurt Demircilik Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan Mecit Özbakan ile Serpil Ö. kıskançlık yüzünden tartıştı. Tartışma sırasında genç kız sevgilisine tokat atıp giderken, Özbakan arkasından koşup yakalayarak sırtından bıçakladı. Daha sonra kendisine yüzünü dönen genç kızın karnına bıçağını bir kez daha sapladı. Ardından da yere düşen genç kızın boğazını kesti. Bu sırada olay yerinde bulunan ve izinli olan bir polis memuru, Özbakan'ı yakalayarak etkisiz hale getirdi. Serpil Ö. ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi tamamlanan genç kız sevgilisinden şikayetçi oldu. Özbakan ise tutuklandı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklu yargılanan Mecit Özbakan, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Genç kız ile yaklaşık 2 yıldır gönül ilişkisi olduğunu dile getiren sanık, kendi aralarında söz kestiklerini de söyledi. Özbakan savunmasında, "Sahile gidip biraz hava almak istedik. Orada yine tartışmaya başladık. Bana 'Sen adam mısın, şerefsiz' diyerek hakaret edip tokat attı. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Ne yaptığımı bilmiyorum. Ama kesinlikle ona zarar vermek istemedim" dedi. Daha önceki duruşmada dinlenen Serpil Ö. ise sanık ile gönül ilişkilerinin olduğunu ancak Özbakan'ın çok kıskanç birisi olduğunu dile getirip, "Kıskançlıktan dolayı yine tartıştık. Aynı iş yerindeki bir erkek arkadaşımla aramızda ne olduğunu sordu. Ben de bir şey olmadığını anlatmaya çalıştım. Ancak inanmadı. Ben de sinirlendim ve telefon sim kartımı kırıp ona da bir tokat atarak yanından ayrıldım. Arkamdan gelip sırtımdan beni bıçakladı. Ona dönünce bir kez de karnıma sapladı. Yere düşünce ona yere çömeldi ve saçlarımdan tutup boğazımı kesti. Sonrasını hatırlamıyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı Mecit Özbakan'ın tahrik altında kasten bir kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istedi. Sanık ve avukatı son savunmalarını yapmak için süre isteyince de mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.