Hava Durumu

Sıcak ve samimi bir aşk...

Engin Akyürek ile Farah Zeynep Abdullah’ın başrolleri paylaştığı, Kerem Deren’in hem senaryosunu yazıp hem de yönettiği “Bi Küçük Eylül Meselesi” bu ay vizyona giriyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2014 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2014 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sıcak ve samimi bir aşk...

İki rol arkadaşı yaptıkları açıklamada biribirilerini öve öve bitiremedi..

Senaryoyu okumayı bitirdiğim an karakterim Eylül’e tutuldum. Bu kadar iyi gözlenmiş bir kadını oynamayı çok istedim. Özgüveni yüksek, çok doğal, aklına geleni söyleyen, hayatla çok barışık, neşeli, modern, bakımlı, kariyer sahibi, yaşamayı seven ve kendiyle barışık bir kadın. Ama bir tane Eylül yok filmde, İstanbul’daki Eylül başka bir kadın mesela, Bozcaada’da Tek’le tanıştıktan sonraki kadın bambaşka... Hem romantik hem eğlenceli bir film oldu. İçinizi ısıtacak, sıcacık bir film.

Rol arkadaşım Engin de gerçekten çok samimi biri. Onun gibi bir oyuncuyla çalıştığım ve Engin’i insan olarak da tanıdığım için özellikle mutlu oldum. Kerem Deren’le çalışmak da çok rahattı. Hem senarist hem yönetmen olduğu için ne istediğini çok iyi biliyordu. Denemeye de çok açık biri olduğu için sette doğaçlamalar yaptık. Bize hep “Sen ne hissediyorsun?”, “Bunu yaparken rahat mısın?” diye sordu. Karakterleri canlandırırken mutlaka bir ortak nokta bulduk birlikte. Çekimlerin gerçekleştiği Bozcaada’yı da çok sevdiğimi söylemeliyim. Daha önce gitmediğim, bilmediğim bir yerdi, şimdiyse özlediğim bir yer.

ENGİN AKYÜREK
Farah’la güzel bir uyum yakaladık


Sıcak ve samimi bir aşk filmi. İzleyenler de film bittikten sonra geçmişlerine dair bir şeyler hissedecekler. Bu aslında iki kişilik bir film. Yani iki insanın hisleri üzerinden ilerliyor. Bu anlamda Farah’la sinerjimizin çok doğru olması gerekiyordu, öyle de oldu. Birlikte güzel bir uyum yakaladığımıza inanıyorum. Bazen bir rolü seçerken sadece bir nedenden dolayı seçmezsiniz. Senaryo, yapımcı, karşınızdaki oyuncu, bunların hepsi bir araya gelir ve siz o işte olmak istersiniz. Bu işte de bunların hepsi vardı. Tek’i oynamayı çok istedim. Tek, çok anlatılabilir biri değil. Adada yaşayan, yalnızlığı seçmiş ama mutlu olmayı da öğrenebilmiş bir adam. Karikatür çizerek hayatını kazanıyor. Olaylara, hayata baktığı yer biraz çocuksu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.