Hava Durumu

Sıcaktan kaçan Uludağ'a gitti

Şehirde sıcak ve nemden bunalanlar bin 800 metre rakımdaki Uludağ'ın mesire alanına çıktılar.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2012 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2012 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sıcaktan kaçan Uludağ'a gitti

Doğal kilima özelliğine sahip Çobankaya ve Sarıalan'da geceleme yapanlar, pazar günü de yağmur süprizi ile karşılaştılar. Hava sıcaklığının şehir merkezine göre 15 derece daha düşük olduğu Oteller Bölgesi ve Çobankaya Kamp alanında kampçılar Pazar günü öğleden sonra başlayan yağışla tam bir serinlik yaşadılar.

Uludağ'daki çadırcıların mont giyip, ısındığı bölgede günübirlik veya tek gece kalmaya gelen kampçılar, soğuk hava ve yağmur ile süprizi ile karşılaştılar. Şehir merkezinde sıcaktan bunalırken, Uludağ'da soğuktan üşüyen vatandaşlar, temiz havanın keyfine vardılar. Şehir merkezinde nemden dolayı nefes almakta zorlandıklarını belirten vatandaşlar, Uludağ'ın serinliğinden istifade etmeye geldiklerini söylediler. Günübirlik çadır kuran kampçılar ise, değişken havadan dolayı nasıl hareket edeceklerine karar veremediler.


Milli Park Müdürlüğü yetkilileri, Sarıalan ve Çobankaya'da küçük çadır kuran kampçılardan günlük 6 lira çadır parası alıyor. 50 metrekareden sonra 8 lira, 70 metrekare alandan sonra yer kullananlardan ise 10 lira günlük ücret alan Milli Park, gelen kampçılara yer gösterme konusunda da hassas davranıyor. Geçen hafta yaşanan Çobankaya'daki susuzlukta bu hafta bozuk hava sebebiyle gelenlerin azalmasından ve tamiratlardan dolayı ortadan kalktı. Sular sürekli aktı. Ancak bazı bölgelerde gece aydınlatmalarının yanmaması ve bazı çadırlarda şehirden getirilen köpeklerin sürekli havlaması kampçıları rahatsız ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.