Hava Durumu

Sigarayı bırakmanın tam zamanı!

Covid-19 tedbirleri kapsamında artık sokaklarda yani açık alanlarda dahi sigara içmenin yasaklandığı günümüzde, bağımlıların sigarayı bırakmaları daha kolay bir hale gelmiş durumda. Üstelik covid-19 bağışıklığı düşük kişilere daha hızlı bulaştığı gibi, sigaranın da bağışıklığı güçsüzleştirdiği için, sigaradan kurtulabilir ve sağlıklı bir hayat yaşayabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2020 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2020 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sigarayı bırakmanın tam zamanı!

Bu konuda uzmanların da ciddi uyarıları bulunduğu gibi, covid-19 öncesinde de sigara ile mücadele nedeniyle, kapalı alanlarda sigara içmek yasak olduğu gibi, araçlarda dahi sigara içmek yasaklanmıştı.

Korona Olanlar Sigarayı Bırakıyor

Sigara bağımlığı olup korana'ya yakalananlar arasında ciddi oranda sigarayı bırakanlar oluyor. Direk sigarayı bırakanlar olduğu gibi, hastalıktan kurtulduktan sonra da, bir çok kişi iradesi ile sigaradan kurtuluyor. Bir çok yasaklar ve tedbirler ile birlikte, sigarayı bırakmak isteyen tiryakiler için, uzmanlarda çeşitli yöntemler ile tavsiyelerde bulunuyor. Eğer sigarayı bırakmak istiyorsanız ve iradenizin düşük olmasından dolayı, sigarayı hayatınızdan çıkaramıyorsanız, çeşitli atıştırmalık gıda ürünleri ile bu süreci daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Süreci Doğru Değerlendirin Sigaradan Kurtulun

Sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte, hafta içi her gün 21:00-05:00 uygulanan ve hafta sonları ise market alışverişleri için 10:00-17:00 saatleri haricinde tüm günü evlerimizde geçirdiğimiz bu süreçte, sigarayı bırakmak daha kolay bir hale geliyor. Bir çok kişi evde sigara içmeyerek sadece balkonlarını kullandıkları için, evinizde çocuklarınız ile daha fazla zaman geçirebilir ve gün boyu sigara içmeyebilirsiniz. Bu süreç tamamıyla iradeniz ile alakalı olduğu gibi, sağlığınız için kendi tedbirlerinizi de almanız gerekiyor.

Sigarayı Bırakmaya Yardımcı Olan Ürünler

Kuruyemişler ve atıştırmalıkların yanı sıra, düzenli uyku, spor aktiviteleri ve hobi edinmekte sigarayı bırakmanıza yardımcı olan etkinlikler arasında bulunuyor. Günümüzde sigara tüketiminin artık oldukça ileri seviyelerde olmasından dolayı, nikotin bağımlıları için elektronik sigara gibi cihazlarda, etkin olarak sigaranın hem zehirlerinden kurtulmalarına ve hemde sigarayı bırakmalarına yardımcı oluyor. Bu sayede sigaranın zararlarından kurtulmuş oluyor ve hiç bir alışkanlıklarınızı da değiştirmeden daha sağlıklı yaşamaya ve zaman içerisinde sigarayı tamamen hayatınızdan çıkarabiliyorsunuz.

Hobi Edinerek Sigaraya Son Verin

Bir takım el uğraşları içerisinde olmak, daha uzun süre sigara içmeden zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Takı tasarımı, ebru sanatı, hat sanatı, tamirat, tadilat gibi işler ve daha bir çok farklı seçenek ile birlikte, gerek evde ve gerekse de dışarıda zaman geçirebileceğiniz hobiler edinmek faydalı olacaktır. Bu tür işler ile zaman geçirirken, zamanın nasıl akıp gittiğini anlamayacağınız için sigarada içmemiş olacaksınız.

Sigarayı Hayatınızdan Çıkarın

Daha sağlıklı olmak isteyen tiryakiler için bir çok seçenek olduğu gibi, özelleştirilmiş pod mod seçenekleri de bulunuyor. Her birey için farklı seçenekler ve tatların olması, tiryakilerin daha kolay bir şekilde sigarayı bırakmalarına yardımcı oluyor. Bu bağlamda sigarayı hayatınızdan çıkarmak daha kolay olacağı için, çeşitli yöntemler aracılığı ile sigara tiryakiliğine son verebilirsiniz. Elektronik sigara ya da pod mod sadece bir seçenek olmakla birlikte, bu tamamen size bağlı bir durumdur. Bunları tercih etmek yerine, zamanınızı değerlendireceğiniz el uğraşları bulabilirsiniz.

Sigaranın Zararlarını Tanıyın!

Sigarayla savaşan derneklerin sigarayı bırakmak isteyenlere ilk olarak izlettikleri video, vücudunun nasıl bir hale geldiğidir. Dış görünümünüzde göz altı torbacıkları, kırışıklıklar olacağı gibi, dişlerin sararması ve hatta kararmaya başlaması kaçınılmazdır. Eğer bıyık ya da sakal bırakıyorsanız bunlarda sararacaktır. Öyle ki bazı insanların parmaklarında dahi nikotin kalıntıları gözlemlenmekte ve kalıcı olarak burada sigaranın izi bulunmaktadır.

Sigara Dumanı Çevrenizi Etkiliyor

Sadece sigara içenler değil, ciddi oranda sigara dumanına maruz kalan pasif içicilerde bulunuyor. Elektronik sigara gibi cihazlarda bu durum olmamakla birlikte, bilhassa çevreye yaydığınız kötü kokudan ise salt likit sayesinde kurtulabiliyorsunuz. Sigara içenlerin çevrelerine saldıkları kötü koku, gün boyu üzerinde kalıcı hale geldiği için, çevresine de itici bir hale geliyor.

Sigara içmek hem sizin, hem çevrenizin gerek zehirler ve gerekse de kötü kokular nedeni ile etkilenmesine neden oluyor. Covid-19 ile birlikte ciddi oranda sigarayı bırakmak isteyenlerin olduğu şu günlerde, bir çok seçeneği değerlendirmeye başlayabilirsiniz.

Spor Yapın, Köpeğinizi Gezdirin!

Spor yapmak yorucu olduğu için, spor sonrası bir anda sigara içmek, sizi her anlamda çok rahatsız edecektir. Nefes alışınız dengelenene kadar sigara içemeyeceğiniz için, düzenli yürüyüşler zamanla sigarayı daha az tüketmenizi ve sigarayı bırakmanızı sağlayacaktır. Eğer köpeğiniz varsa, her gün dışarı birkaç kere çıkardığınızda, daha fazla zaman geçirebilir ve böylelikle gün yürüyüşünüzü yaparken, köpeğinizi de gezdirebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.