Hava Durumu

Şike Kumpas Davasında flaş gelişme! Savcı...

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün, "Futbolda şike" soruşturmasında kumpas iddialarına ilişkin 4'ü tutuklu 88 sanığın yargılandığı davanın celse arasında savcı esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. Mütalaada 63 sanığın, 7 yıl 6 aydan 3 bin 418 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2021 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2021 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şike Kumpas Davasında flaş gelişme! Savcı...

İstanbul 23üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen 4'ü tutuklu 88 sanığın yargılandığı davanın celse arasında, duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

DEĞİŞEN ORANLARDA HAPİSLERİ İSTENDİ

142 sayfalık mütalaada eski Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Kalender'in de aralarında bulunduğu 63 sanığın "Silahlı terör örgütü üyesi olma", "Haberleşmenin gizliliğini ihlal etme", "Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi veya kaydedilmesi", "Resmi belgede sahtecilik" ve "İftira" gibi çeşitli suçlardan 7 yıl 6 aydan 3 bin 418 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Mütalaada 25 sanık hakkında ise tekerrür yargılama, suç unsurlarının oluşmaması ve somut ve yeterli delil bulunmaması nedeniyle ya beraatine ya ceza verilmesine yer olmadığına ya da karar verilmesine yer olmadığına dair karar verilmesi talep edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.