Hava Durumu

Silah gönderen bedelini öder

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, AB ülkelerini, Suriyeli muhaliflere silah göndermemeleri konusunda uyardı. Esad, "Avrupa silah gönderirse bedelini öder" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Silah gönderen bedelini öder

Almanların muhafazakar eğilimli gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung'a demeç veren Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Avrupa ülkelerinin muhaliflere silah vermesi halinde bunun bedelini ödeyeceklerini söyledi.

Beşşar Esad'la Suriye'nin başkenti Şam'da görüşen Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung röportajın tamamını yarınki sayısında yayımlayacak.

Gazetenin internet sayfasında yer alan haberde, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad Avrupa ülkelerini şu sözlerle uyardı: "İsyancılara silah sevkiyatı Avrupa'ya terör saldırıları olarak geri döner. Teröristler savaş deneyimi kazanacaklar ve radikal ideolojileriyle geri dönecekler" dedi.

'KİMYASAL'A YALANLAMA

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ABD, İngiltere ve Fransa'nın kimyasal silah iddialarını da reddetti. Suriye ordusunun zehirli gaz kullanmadığını belirten Esad, "Paris, Londra ve Washington'ın elinde, iddia ettikleri gibi tek bir kanıt olsaydı, bunu dünya kamuoyuyla hemen paylaşırlardı" şeklinde konuştu.

Suriyeli muhalifleri "terörist" olarak nitelendiren Beşşar Esad, Suriye'deki iç savaşta kendisine yöneltilen her türlü suçlamaları da reddetti.

'MEŞRU DAYANIŞMA'

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya ve İran'la ortak hareket etmeyi ise, meşru bir dayanışma olarak nitelendirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.