Hava Durumu

Silahlı çatışmada ortalık kan gölüne döndü

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde çıkan çatışmada, iki polis memuru tabancayla yaralayan şüpheli 35 yaşındaki H.A. (Hasan Aydın), bacağından vurularak yakalanabildi. Çevrede toplanan öfkeli kalabalığın linç etmek istediği şüpheli, poliler tarafından olay yerinden güçlükle uzaklaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2014 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2014 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Silahlı çatışmada ortalık kan gölüne döndü

Bugün saat 13.00 sıralarında `155 Polis İmdat' ihbar hattına, İnönü Bulvarı'ndaki bir avukatlık bürosunun önünde uzun süredir bekleyen şüpheli bir kişi olduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polisin geldiğini farkeden şüpheli H.A., kaçmaya başladı. Bunun üzerine ekip otosundan inen polis ekipleri yaya olarak H.A.'yı kovalamaya başladı. Yaklaşık 30 metrelik kovalamacanın ardından polis memuru Fuat Kaplan, H.A.'yı yakalayıp yere yatırdı. Kaplan'ın üzerini aramak istediği H.A.'nın direnmesi üzerine, boğuşma yaşandı.

Boğuşma sırasında polis Kaplan başından vurularak, yaralandı. H.A., üzerine yığılan polis memuruna iki el daha ateş ettikten sonra, diğer polis memuru Orçun Eskicioğlu ile çatışmaya başladı. Çatışmada şüpheli H.A. bacağından, polis Eskicioğlu da elinden yaralandı. H.A., mermisi bitince, polis memuru Eskicioğlu tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Yaralı iki polis memuruna ilk müdahale olay yerinde, 112 ambulansında yapıldı. Başından vurulan ve durumu ağır olan polis memuru Kaplan, Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak, burada beyin cerrahı bulunmadığından, Kaplan önce Söke Fehime-Faki Kocagöz Devlet Hastanesi, ardından da Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan Kaplan'ın durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Gözaltına alınan şüpheli H.A. ise çevredeki öfkeli kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Bunun üzerine polis, H.A.'yı güçlükle kalabalığın arasından kaçırıp, ekip otosuna bindirdi. Ancak, anahtarı başından vurulan polis memuru Kaplan'ın cebinde olması nedeniyle, ekip otosu hareket ettirelemedi. Bu sırada öfkeli kalabalığın polis aracına doğru yönelmesi üzerine H.A., yanaştırılan başka bir ekip otosuna nakledilip, olay yerinden uzaklaştırıldı. İzmir'de işlediği bir suçtan arandığı öğrenilen H.A., tedavisi için Kuşadası Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Polisin olay yerindeki incelemesinde, 22 boş kovan ile H.A.'nın olayda kullandığı 9 milimetre çapındaki tabanca bulundu. Tabanca ve boş kovanlara incelenmek üzere el konuldu. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.