Hava Durumu

Silikon Vadisi'nde corona virüsü paniği

Corona virüsü salgını (COVID-19), dünyanın her yerinde artan vaka sayılarıyla tedirginlik yaratırken, Santa Clara'da bulunan ve ünlü teknoloji şirketlerine yuva olan Silikon Vadisi (Silicon Valley) bünyesinde corona için önlemler alınmasına neden oldu. Silikon Vadisinde corona virüsü için alarma geçildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2020 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2020 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Silikon Vadisi'nde corona virüsü paniği

Son dönemde altı yeni vaka raporunun kaydedilmesiyle toplamda hasta sayısının yirmiyi bulduğu Santa Clara'da, corona virüsü salgınının yayılmasını önlemek amacıyla ilçe yönetimi Apple, Google, Netflix, Tesla gibi ünlü şirketlere öneri niteliğinde bir rehber yayımladı.

Corona virüsü salgını için öneriler şöyle;

-Firmalar, çalışanların birbirleriyle yakın temasını en aza indirecek önlemler almalıdır.

-Evden çalışması mümkün olan çalışanların evden çalışmasına izin verilmelidir.

-Aynı anda çok fazla çalışanın birlikte işe gidip gelmesini önlemek amacıyla, farklı işe giriş ve çıkış saatleri belirlenebilir. Aşamalı çalışma saati uygulanabilir.

-Gereksiz seyahatlerden kaçınılmalıdır.

-50 Yaşın üzerinde olan veya ciddi sağlık sorunları olan çalışanların evde kalması gerekir.

-Grip, soğuk algınlığı gibi şikayetleri olan çalışanların evde kalması teşvik edilmelidir. Ve izin hakları buna göre iyileştirilmelidir.

-Doktorlar meşgul olabileceği için hastalık izni alan çalışanların sağlık raporunu şirkete sunmaları zaman alabilir. Bu anlayışla karşılanmalıdır.

Corona virüsü için alınan önlemler

Birçok şirket, WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ve CDC (Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri) tarafından yayımlanan bildiriye dayanarak oluşturulan bu rehbere göre yeni düzenlemeler yapmaya başladı;

-Google, I/O Geliştirme Konferansı'nı dijital ortama taşıdı. Ayrıca Zürih'te bulunan bir çalışanında virüsün pozitif test edilmesi sonucunda bütün gereksiz seyahatleri rafa kaldırdı.

-Adobe, her yıl gerçekleştirdiği ve dünyanın dört bir yanından katılımcıyla müşteri deneyimlerini geliştirmeyi hedefledikleri Adobe Summit Konferansını dijital ortamda gerçekleştireceklerini açıkladı.

-Apple; Çin, İtalya ve Kore'ye seyahatleri kısıtladı.

-Intel, Dünya Mobil Kongresine katılmayacağını açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.