Hava Durumu

Silopi’de kaçak trafo operasyonu

Şırnak’ta tarımsal alanda kayıt dışı kullanıldığı belirlenen elektrik trafoları, devre dışı bırakıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Silopi’de kaçak trafo operasyonu
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Şırnak'ın Silopi İlçesi’nin Çiftlik Köyü’nde kaçak kullanıldığı tespit edilen 43 trafoya müdahale edildiği bildirildi.

Jandarma ekipleri ve TOMA’ların köyde güvenlik önlemleri almalarının ardından kaçak trafoların devre dışı bırakıldığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Dicle Elektrik Dağıtım, kayıt dışı elektrik ile mücadeleye, sorumluluk bölgesinde süren operasyonlara rağmen aralıksız biçimde devam ediyor. Enerji şirketine bağlı kaçak ile mücadele ekipleri, son olarak Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Çiftlik köyünde tarımsal sulamada kayıt dışı kullanılan 43 adet kaçak elektrik trafosu belirlediler.  Dicle Elektrik Dağıtım görevlileri, öncelikle trafo sahibi olan çiftçilere sayaç taktırarak kullandıkları elektriği kayıt altına almaları için sayaç taktırmalarını, bu sayede kullandıkları elektrikte ciddi indirim imkanı sağlayan kampanyaya dahil olmalarını istedi. Ancak, birçok kez yenilenen bu çağrılara çiftçilerden bir türlü olumlu yanıt gelmedi."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.